Η Φλώρινα στέλνει το δικό της μήνυμα για τη σημασία της πρόληψης στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Με πρωτοβουλία του νεοσύστατου Συλλόγου Καρκινοπαθών Φλώρινας και σε συνεργασία με τον Δήμο Φλώρινας και το 3ο 3ικαστικό 3ργαστήρι της Σχολής Καλών & Εφαρμοσμένων Τεχνών έλαβε χώρα, για πρώτη φορά, η συμβολική φωταγώγηση του Δημαρχείου Φλώρινα με το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα, στα πλαίσια των δράσεων ευαισθητοποίησης για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Στη λιτή εκδήλωση, όπου τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτ. Μακεδονίας κ. Βασίλης Άμπας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Φλώρινας κ. Γιώργος Κορομπίλης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Φλώρινας κ. Κων/νος Ρόζας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Μιχάλης Χάτζιος, η κα Ειρήνη Γρατσία ως εκπρόσωπος του Παραρτήματος Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και οι προπτυχιακοί καλλιτέχνες Φωτούλα Σούμα, Βλάσης Πεντεφούντας και Αλεξάνδρα Σαμπαλή του 3ου 3ικαστικού 3ργαστηρίου της Σχολής Καλών Τεχνών, που υλοποίησαν το εικαστικό πρότζεκτ με βιντεοπροβολές στον κήπο του Δημαρχείου. Την εικαστική αλληλεπίδραση συντόνισε ο καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών κ. Χάρης Κοντοσφύρης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Φλώρινας, με τη συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού – Τοπικό Παράρτημα Φλώρινας, διένειμαν τα χαρακτηριστικά ροζ κορδελάκια και ενημερωτικό υλικό για τη σημασία της αυτοεξέτασης του μαστού σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Δείτε το σχετικό βίντεο και φωτογραφίες:

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.