Η 78η επέτειος μνήμης των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς, στην Τ.Κ. Αετού του Δ. Αμυνταίου (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 78η επέτειο από την εκτέλεση κατοίκων του Δήμου Αμυνταίου από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 26 Μαρτίου στην Τ.Κ. Αετού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο σεβ. Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Καλλίνικος, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, οι βουλευτές, Γιάννης Αντωνιάδης και Πέτη Πέρκα, ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αμυνταίου, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, Συλλόγων και Σχολείων του Αετού και κάτοικοι της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την πάνδημο δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου και ολοκληρώθηκαν με την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των εκτελεσθέντων, λίγο έξω από το χωριό, όπου εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Νικόλαο Λιπίτκα, το προσκλητήριο των εκτελεσθέντων και η κατάθεση στεφάνων, αποτίοντας έτσι τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες αυτής της γωνιάς της Μακεδονίας, που έπεσαν με ψηλά το κεφάλι για την πατρίδα μας.


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.