Η California επισφραγίζεται ως Ελληνική επαρχία (Χρονογράφημα)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Εκτός από την Βραζιλιάνικη επαρχία Minas Gerais, δηλώνει Ελληνική και η Πολιτεία California των Ηνωμένων Πολιτειών. Το δηλώνει και δεν δέχεται καμμία αμφισβήτηση. Η υπογραφή που βάζει ο εκάστοτε κυβερνήτης της πολιτείας συνοδεύεται πάντοτε από την επίσημη σφραγίδα που έχει απάνω χαραγμένη την Ελληνίδα Θεά Αθηνά με το κράνος, το δόρυ της και την λέξη EUREKA (Εύρηκα).

Οι άνθρωποι αισθάνονται Έλληνες και το δηλώνουν ευθαρσώς, δεν το κρύβουν και δεν το αποφεύγουν, επίσημα η πολιτεία των είκοσι πέντε εκατομμυρίων κατοίκων δηλώνει Ελληνική. Η πολύβουη πόλη του Los Angeles φέρει υπερηφάνως Ελληνικό όνομα, Angeles, δηλαδή Άγγελοι από το ρήμα Αγγέλλω. Από την λέξη αυτή πηγαίνουμε στο ‘’απαγγέλω’’, ‘’καταγγέλλω’’, αναγγέλλω’’,  ‘’διάγγελμα’’, ‘’αγγελτήριον’’, και ούτω καθ εξής μέχρις εκεί που δεν υπάρχει τέλος στον Ελληνικό πολιτισμό και την παγκοσμιότητα των Ελλήνων.

Λένε πως και το όνομα California καθιερώθηκε διότι από την Μεξικάνικη κατοχή πριν, υπήρχαν ξυλόφουρνοι που έψηναν κάθε μέρα ζεστό, νόστιμο αχνισμένο ψωμί και έτσι από τους καλούς φούρνους καθιερώθηκε το όνομα California. Η πολιτεία αυτή είναι η πιο πλούσια σε όλη την Αμερική με τις δύο πόλεις San Francisco και Los Angeles να διεκδικούν οικονομικά και καλλιτεχνικά πρωτεία σε όλον τον πλανήτη.

Για την California έχει γράψει και ο συγγραφέας John Steinbeck το αριστούργημα ‘’Τα σταφύλια της οργής’’ με το συγκλονιστικό τέλος του βιβλίου. Όλος αυτός ο πλούτος της ονομαστής αυτής Πολιτείας προφανώς δεν αρκούσε και θέλησαν να της δώσουν πνευματική αίγλη, γι αυτό χρησιμοποίησαν την εικόνα της Ελληνίδας θεάς Αθηνάς.

Αν είχαν μία δική τους πιο λαμπρή θεά θα την χρησιμοποιούσαν και δεν θα ανέτρεχαν στην Ελληνική ιστορία. Όλα αυτά είναι γνωστά στα Ελληνικά υπουργεία αλλά τα Ελληνόπουλα δεν πρέπει να τα ξέρουν, τα δικά μας παιδιά θα εντρυφήσουν στα κασέρια και τις μυτζήθρες του Ισραήλ. Θα περιοριστούν στα θέματα γεύσης και όχι ιστορίας, μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Και τους λαχανοντολμάδες και το δόρυ της Θεάς; Όχι, δεν είναι σωστό το ξύπνημα, σωστοί είναι μόνον οι γευστικοί κάλυκες.

Η φτώχεια θέλει καλοπέραση. Όχι πνευματική και ιστορική. Οι Αμερικανοί όμως είναι αγύριστα κεφάλια, ναι μεν τα νόστιμα hamburgers, ναι δε και το σοφό κεφάλι της λαμπρής Θεάς Αθηνάς. Η λέξη Αθηνά ετυμολογείται ως ‘’θεού νους’’, βγήκε από το κεφάλι του Δία. Δεν χρειάστηκε ο Δίας εσπευσμένα Γυναικολόγο Μαιευτήρα, ούτε Μαμή. Δεν του έσπασαν τα νερά, τότε θα πάθαινε εγκεφαλικό.

Να που η θεά Αθηνά είχε την πρωτιά στη παρθενογέννηση άνευ άρρενος επιβήτορος, ύστερα μας μιμήθηκαν κι άλλοι. Ύστερα, πολύ αργότερα. Τέτοια θέλει ο λαός για να τρέχει γονατιστός πρηνηδόν προς κάθε είδους, φύλλου  και εθνικότητας σωτήρα. Αναρωτιέμαι, ποιος θα ‘’σώσει’’ την ανθρωπότητα τελικά από τον απέραντο Ελληνισμό; Μπροστά στον Ελληνισμό δεν υπάρχουν σωτήρες ούτε φωστήρες, υπάρχει μόνον η τίμια παραδοχή και αναγνώριση σε όλες τις διαστάσεις. Σαφές παράδειγμα η πλούσια California.

Φοίβος Ιωσήφ

Φοίβος Ιωσήφ


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 950 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.