Θέλω να βγάλω τα χρήματα που αξίζω! (Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός πως στη σημερινή εποχή το χρήμα αποτελεί ένα σημαντικό εφόδιο για την αυτοπραγμάτωση του ανθρώπου και την κάλυψη σημαντικών αναγκών του. Δεν είναι μόνο το γεγονός πως εξασφαλίζει συγκεκριμένα αγαθά που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της ζωής και την επιβίωση του ανθρώπου, αλλά παράλληλα σου δίνει και τη δυνατότητα να ακολουθήσεις τα όνειρά σου (να μάθεις μία ξένη γλώσσα, να σπουδάσεις σε μία ιδιωτική σχολή, οτιδήποτε επιθυμεί ο καθένας).

Είναι αποδεκτό επίσης το γεγονός πως τα χρήματα αποτελούν μία από τις κύριες αιτίες της εργασίας. Οι περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται προκειμένου να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, πέραν της δημιουργικότητας και του αισθήματος προσφοράς που συνήθως απορρέει από αυτή.

Οι περισσότεροι άνθρωποι σε μία εποχή κρίσης, αποζητούν τρόπο να πετύχουν περισσότερα πράγματα στην επαγγελματική τους κατάσταση, επιθυμούν να κερδίζουν τα χρήματα που αναλογούν στην εργασία και τον κόπο τους. Και επειδή ζούμε και σε μία κοινωνία η οποία μας διδάσκει να ντρεπόμαστε να μιλάμε για τα χρήματα, να μη διαπραγματευόμαστε για την εργασία μας ακόμα και όταν γνωρίζουμε πως αυτό που προσφέραμε (οτιδήποτε και αν είναι αυτό), βοήθησε και διευκόλυνε τη ζωή κάποιου άλλου.

Ας δούμε κάποιες βασικές οδηγίες που ίσως μας βοηθήσουν να βγάλουμε χρήματα από αυτό που ασχολούμαστε και μας αρέσει:

  • Αναγνώρισε την αξία της εργασίας σου: Είναι σημαντικό εμείς οι ίδιοι να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια και την αξία της εργασίας μας. Αν εμείς δεν αναγνωρίσουμε την αξία μας και τον κόπο που έχουμε καταβάλλει, τότε είναι βέβαιο πως κανένας δε θα το πράξει για εμάς. Αναγνώρισε το γεγονός πως αυτό που παράγεις για κάποιον άνθρωπο είναι σημαντικό και μπορεί να διευκολύνει τη ζωή του.
  • Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους: Ποτέ στη ζωή μου δε με συγκρίνω με άλλους ανθρώπους, σε κανένα επίπεδο. Ποτέ δεν κοίταξα τις σπουδές έχει κάνει ο άλλος, πώς ζει ο άλλος, κοιτούσα εμένα και αυτό που πετύχαινα εγώ. Είναι σημαντικό λοιπόν, στον δρόμο της επιτυχίας, να κοιτάς τα δικά σου θέλω και τα δικά σου όνειρα. Ξεκίνησε τον δικό σου δρόμο στη ζωή και έχε ως στόχο να γίνεσαι σήμερα κάτι καλύτερο από αυτό που ήσουν χθες. Όχι καλύτερος από κάποιον άλλον.
  • Ξεκίνησε με λογικές τιμές: Μη ζητάς παράλογες τιμές στα πρώτα σου βήματα ή στον πρώτο σου καιρό σε μία εργασία. Ξεκίνησε αργά και με σταθερά βήματα και σιγά-σιγά θα έρθει και η μεγαλύτερη ευκαιρία.
  • Διαπραγματεύσου την τιμή που θέλεις: Μπορείς σε μία συνεννόηση για μία εργασία, να κάνεις μία προσωπική συνάντηση με τον υπεύθυνο και να του εκφράσεις το ποσό που εσύ θέλεις και μετά σε διάλογο με τον ίδιο, να καταλήξετε στην καλύτερη αμοιβή.
  • Μην παράγεις εργασία χωρίς αμοιβή: Μιλάμε καθαρά για την εργασία που παράγουμε με σκοπό τον βιοπορισμό και όχι τις πράξεις αγάπης που προσφέρουμε ανιδιοτελώς σε αγαπημένους μας ανθρώπους. Στον εργασιακό τομέα, είναι σημαντικό να εξασκήσουμε τον εαυτό μας στο να μην προσφέρει διαρκώς χωρίς αμοιβή. Όταν εργαζόμαστε και καταβάλλουμε χρόνο και κόπο, πρέπει να υπάρχει και αμοιβή.
  • Εξασκώ τον εαυτό μου στο να ζητάει χρήματα: Μπορώ να κάνω μία συγκέντρωση με φίλους μου (εντάξει, στην εποχή που ζούμε αυτό είναι δύσκολο, μιλάμε γενικά) και να κάνουμε εξάσκηση στο να διαπραγματευτούμε με δικά μας πράγματα (μπορείς για παράδειγμα, να διαπραγματευτείς με μία φίλη σου ένα βιβλίο ή ένα κόσμημα ή οτιδήποτε άλλο). Αυτό θα σε βοηθήσει και στο να αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και στο να εξοικειωθείς με το κομμάτι της διαπραγμάτευσης.

Είναι ωραίο να παίρνεις χρήματα για τον κόπο σου, να καταφέρνεις να βγάζεις χρήματα από αυτό που αγαπάς. Διεκδίκησε αυτό που αξίζεις, γιατί το αξίζεις!

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.