Θέματα χώρου (Χρονογράφημα του Φοίβου Ιωσήφ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ο χώρος που διαβιούμε δείχνει τις προσωπικές ανάγκες μας και την προσωπικότητά μας. Έφθασε το τρικάταρτο από την Ρωσία και έδεσε στο Φάληρο. Μήκος 118 μέτρα με πλάτος 22 μέτρα. Αξία σκάφους 420 εκατομμύρια δολάρια. Όταν αγοράζεις μη δίνεις σημασία στην τιμή, η ποιότητα παίζει τον σπουδαιότερο ρόλο. Όταν δε είσαι και ηλικίας κάτω των σαράντα χρόνων, είναι έγκλημα να σκοτίζεις το μυαλό σου με τα οποιαδήποτε εκατομμύρια, μπορεί να πάθεις κανένα εγκεφαλικό και να φας τα λεφτά σου στους γιατρούς. Πόσο κάνει; Τόσο, ωραία πληρώνεις και κρατιέσαι μακριά από τους νευρολόγους και τους νευροχειρουργούς. Νηφάλιες και καθαρές σκέψεις,

Ήρθε που λέτε το απαστράπτον σκάφος στον Φαληρικό όρμο, έδεσε καλά τα σκοινιά στα όκια και κατέβηκε ο κ. ιδιοκτήτης του στην ακτή να φάει κανά φρέσκο ψαράκι από φαγκρί και πάνω, να δεί τον Πειραιά με την Καστέλα, να τον δούν κι αυτόν οι ζηλιάρηδες οι Πειραιώτες και φυσικά να τον καμαρώσουν. Παλίκαρος, από τα βάθη της Σιβηρίας. Θα μπορούσε να είναι γόνος πλούσιας βιομηχανικής οικογένειας αλλά στην Ρωσία τον καιρό εκείνο  απαγορεύονταν οι βιομηχανίες και οι εκλογές.

Ως εκ τούτου κατέφυγε ο Μπαμπάς του σε κάτι επικερδέστερο, έγινε αντινομάρχης στην περιοχή του Τομσκ. Ε, θέλοντας και μη, και προκειμένου να εξυπηρετήσει τον προϊστάμενό του από την Μόσχα, έμεινε στη θέση αυτή ως εντεταλμένος και υπεύθυνος για τα δάση της Σιβηρίας μέχρι τον Αρκτικό κύκλο για κάτι λιγώτερο από σαραντα πέντε χρόνια.

Υπούφερε, αλλά όταν πρόκειται για τα συμφέροντα του λαού κάνεις υπομονή έστω κι αν οι καταθέσεις στην Ελβετία είναι με μηδενικά σχεδόν επιτόκια. Κλέβουν καϋμένε οι Τραπεζίτες όπου κι αν βρίσκονται, μήπως στην Ελλάδα δεν μας κλέβαν τόσα χρόνια, ήρθε ο Αντρέας και τους έβαλε στη θέση τους.

Το πλοίο αυτό μαμούθ το χρησιμοποιούσε ο Ρωσάκος για τις πιεστικές του ανάγκες. Ε, δεξιώσεις, χοροεσπερίδες, διακοπές και άλλες ανάγκες με τις οποίες ασχολείται επίσης η Βασίλισσα της Αγγλίας και άλλοι Ευρωπαίοι εστεμμένοι μετά τις παρελάσεις και τους γάμους που είναι αυστηρώς υποχρεωμένοι να παρευρίσκονται.

Ο αντινομάρχης πατήρ όχι ότι ήταν υποχρεωμένος να κλέβει, αλλά να, δεν γίνονταν και εκλογές συχνότερα από τα τριάντα χρόνια κι αυτές τελείως μεταξύ μας, όχι να δίναμε ψήφο και στα τσόλια τον λαό. Ότι διαφορές είχαμε τις λύναμε μεταξύ μας, δεν είμασταν δα και αγροίκοι, πολιτισμένοι αξιωματούχοι εισπράκτορες είμασταν, ό καθένας τις εισπράξεις του και σε όποιο κράτος ήθελε, τα κράτη τα ξέραμε άλλωστε όπως και τα νομίσματα. Μακριά μόνον από τα ρούβλια, αυτά ήταν λαϊκά χαρτονομίσματα, καθαρά προς χρήσιν του λαουτζίκου.

Οι ανάγκες του ανθρώπου διακρίνονται και ιεραρχούνται σε τρείς κατηγορίες. Πρώτη η επιβίωση, το φαί, η μπανιόκα. Δεύτερη είναι η σεξουαλική ανάγκη, τα στηθάκια και τα μπουτάκια ας είναι και μπουτάρες, δεν ενοχλεί αυτό. Τρίτη ανάγκη είναι η αναγνώριση. Κοίτα να δείς ποιος είμαι εγώ, κοίτα ρε, κι αν δεν κοιτάζεις κακό του κεφαλιού σου, εγώ θα σε κλέψω για να δείς το τρικάταρτο, ηλίθιε. Σου επιτρέπω να το δείς αφού είναι και προϊόν άνευ εκλογών!!!

Φοίβος Ιωσήφ

Φοίβος Ιωσήφ

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *