Θαμμένα στο χιόνι τα Άλωνα Φλώρινας – Εγκατάλειψη από την πολιτεία δηλώνουν οι κάτοικοι (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)
Μεγάλος είναι ο αντίκτυπος της φετινής βαρυχειμωνιάς και για τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Αλώνων του Δήμου Φλώρινας.
Όπως δηλώνουν οι κάτοικοι, εδώ και δύο μήνες περίπου είναι κυριολεκτικά “θαμμένοι” στο χιόνι και αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι, καθώς κανείς δεν έχει σταθεί στο πλευρό τους, ενώ μας ζήτησαν η εικόνα να μεταφερθεί και στην κεντρική εξουσία, ώστε να υπάρξει ευαισθητοποίηση και να δοθεί μία πρόσθετη βοήθεια.
Άλλωστε, η παρατεταμένη κακοκαιρία έχει αυξήσει δραματικά τα έξοδα επιβίωσης που, σε συνδυασμό με τη γενικότερη οικονομική και ενεργειακή κρίση, δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των κατοίκων της ευρύτερης ακριτικής περιοχής.
Δείτε το σχετικό βίντεο και φωτογραφίες: