“Θα γίνουμε Αργεντινή;” – ΥπερΗΧΩγράφημα

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς στο πολιτικό σύστημα αλλά και στο σύστημα των ΜΜΕ που να έχει αντίρρηση ότι κάποιες καταστάσεις στη χώρα μας πρέπει να αλλάξουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ας πούμε: Πρέπει να ενισχυθούν οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι; Πρέπει να μειωθεί η φορολογία στις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις; Έπρεπε να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός; Συνεπώς, οφείλει ή δεν οφείλει η κυβέρνηση να πάρει εκείνα τα μέτρα που θα θεραπεύσουν κάποιες από τις βλάβες που έχει υποστεί η κοινωνία τα τελευταία δέκα χρόνια της οικονομικής κρίσης; Οφείλει και μάλιστα με το παραπάνω!

Όμως αυτά για την αντιπολίτευση (Ν.Δ., ΚΙΝ.ΑΛ.) δεν είναι τίποτε άλλο παρά «ακατάσχετη παροχολογία για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους…» ή «… εξευτελιστικά φιλοδωρήματα για να εξαπατηθούν οι εργαζόμενοι…». Ακόμη και οι συνήθεις ύποπτοι, όπως ο ΣΕΒ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων), λένε πως κάποιες αδικίες πρέπει οπωσδήποτε να εξαλειφθούν αλλά παράλληλα θεωρούν πως με όλα αυτά που λέει και κάνει η κυβέρνηση θα στείλει κακό μήνυμα στις αγορές, οι οποίες θυμώνουν όταν ακούν για περιορισμό της λιτότητας και θα τιμωρήσουν τη χώρα!

Όμως καλά θα κάνουν μερικοί απ’ αυτούς που εκφράζουν μεν τη λύπη τους για την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι αλλά από την άλλη ορκίζονται στη λιτότητα σαν να ήταν ευαγγέλιο, να προσέχουν όταν μιλούν δημοσίως.

Για παράδειγμα, ο Κωστής Χατζηδάκης, αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είχε παλαιότερα καταθέσει την οργή του όταν ο Πιερ Μοσκοβισί είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να μη μειωθούν οι συντάξεις. Είχε αιφνιδιαστεί τότε γιατί η Ν.Δ. είχε συνυπολογίσει, λέει, τη μείωση των συντάξεων στο πρόγραμμά της. Σε τηλεοπτική εκπομπή πάλι ακούστηκε να δηλώνει πως «…η κυβέρνηση τάζει στους πάντες τα πάντα…» και ότι «…τα βλέπουν αυτά οι αγορές και εκτοξεύουν τα ομόλογα προς τα πάνω…».

Έκλεισε δε με μια προειδοποίηση: «Παρά τους διθυράμβους της κυβέρνησης, η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει Αργεντινή νούμερο δύο!». Εντάξει, κ. Χατζηδάκη, αλλά κάνατε δύο λάθη σε μία παράγραφο: Ωραία, ας δεχτούμε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταμφιέσει την πραγματικότητα. Αυτό δεν είναι κάτι νέο. Είναι πάγια τακτική όλων των κυβερνήσεων.

Ωστόσο, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ακόμα και οι πιο δυσκοίλιοι, αλλά και οι κυβερνήσεις ευρωπαϊκών χωρών και μεγάλα μέσα ενημέρωσης στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, μιλούν με κολακευτικά λόγια για τον Τσίπρα, ενώ στο παρελθόν δεν έβγαινε από το στόμα τους καλή κουβέντα.

Όσο για την πρόβλεψη ότι μπορεί να γίνουμε Αργεντινή, ειλικρινά τώρα, δεν το γνωρίζετε ότι ο Μαουρίσιο Μάκρι, ο πρόεδρος της Αργεντινής, είναι νεοφιλελεύθερος;

Τόσο νεοφιλελεύθερος μάλιστα που θα τον αποθέωνε ακόμη και ο ίδιος ο Φρίντμαν; Δεν γνωρίζετε ότι ακολουθούσε τη συνταγή του ΔΝΤ και μάλιστα με θρησκευτική ευλάβεια; Δεν γνωρίζετε ότι δεν πέρασε ούτε μια μέρα που να μη χορήγησε το τοξικό φάρμακο του ΔΝΤ στους υπηκόους του; Δεν γνωρίζετε ότι ζήτησε ξανά δάνειο από το ΔΝΤ;

Τι έκανε δηλαδή; Ανέθεσε στον εγκληματία να εξιχνιάσει το έγκλημα που ο ίδιος έχει διαπράξει! Αν λοιπόν κάτι καταρρέει στην Αργεντινή, αυτό είναι το συγκεκριμένο μοντέλο του νεοφιλελευθερισμού. Και αν αυτό το κουστουμάκι θέλει να το φορέσει η Ν.Δ. στην Ελλάδα, σώνει και καλά, αν κερδίσει τις εκλογές, τότε ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε…

ΗΧΩ

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.