Θα μας στείλουν έναν καλλίτερον (Χρονογράφημα του Φοίβου Ιωσήφ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Στις 27 Ιουλίου του σωτηρίου έτους 2019 απεβίωσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος. Δυστυχώς ο Θεός προβλέπει τα ίσια για τους Κληρικούς και τους λαϊκούς. Θάνατος, ή μάλλον κοίμησις, αν και μέχρι σήμερα δεν είδαμε την αφύπνιση κανενός κοιμηθέντος. Μέχρι σήμερα, στο μέλλον ίσως προχωρήσει η επιστήμη.

Τώρα περιμένουμε την ενθρόνιση του νέου ποιμενάρχη μας καθότι είμαστε ποίμνιο και χρειαζόμαστε τσοπάνη το συντομώτερον δυνατόν. Αυτή είναι η δημοκρατική αλήθεια. Ο προηγούμενος Δεσπότης δεν είχε εκλεγεί από τον λαό. Είχε εκλεγεί από 30-40 Δεσποτάδες που κι αυτοί είχαν εκλεγεί προηγουμένως με τον ίδιο τρόπο.

Στο χωριό μου για να εκλεγεί κάποιος κοινοτικός σύμβουλος χρειάζεται περισσότερους από εκατό ψήφους και βέβαια για τέσσερα μόνον χρόνια. Μετά πάλι εκλογές. Ταλαιπωρία και αβεβαιότης, διότι ο λαός δεν έχει και καμιά ιδιαίτερη κρίση και μπορεί να εκλέξει και καναν άχρηστον.

Πάνω σ αυτή την σκέψη στηρίχθηκε τόσο ο Φιντέλ Κάστρο όσο και ο Νικολάι Τσαουσέσκου και έτσι παρέμειναν στην εξουσία για περισσότερο από 100 χρόνια εν συνόλω και οι δύο μαζί.

Σοφοί άνθρωποι πού έσωσαν τον λαό από αποτυχημένες επαναλαμβανόμενες εκλογές και έφαγε το σοσιαλιστικό ποίμνιο και λίγο ψωμί. Λίγο, γιατί το ψωμί μετατρέπεται άμεσα σε άμυλο και αυτό γίνεται αυτομάτως λίπος.

Μακριά λοιπόν από το ψωμί. Προτιμάτε περισσότερο γαρίδες και αστακούς. Πριν απ όλα η υγεία. Γνωστή ιατρική συμβουλή σε όλα τα ανώτατα στρώματα της πολιτικής και των Ποιμεναρχών. Έσω fit.

Τώρα περιμένουμε την εκλογή από την ιερά Σύνοδο του νέου Μητροπολίτη μας. Ο λαός δεν θα έχει και πάλι λόγο στην εκλογή του διότι έχει αποδειχθεί πως τόσο ο Κλεισθένης όσο και ο Περικλής έκαναν τεράστια λάθη στην έμπνευσή τους για την δημιουργία της Δημοκρατίας.

Σκέφτηκαν την άφρονα σκέψη να ελέγχεται ο άνθρωπος της οποιασδήποτε εξουσίας κάθε τέσσερα χρόνια. Ανήκουστον και επιβλαβές. Για τον εξουσιαστή. Ανέβηκες? Μείνε ακίνητος, μέχρι να σε πάρει ο Θεός και οι τέσσερις.

Ο λαός μπορεί να ψηφίζει για καναν Δημαρχάκο, κανάν Υπουργάκο ή ακόμη και για καναν Πρωθυπουργάκο, όχι όμως για Μητροπολίτες και Εστεμένους Βασιλείς και Κομματικούς κομισάριους.

Όχι, εδώ δεν θα παίξουμε με την ευτυχία, την ευημερία και την υποταγή του λαού. Κάτω αμέσως τα κεφάλια και όποιο σηκωθεί λίγο αναχωρεί για την στάση θυμαράκια τα μυρωδάτα.

Υπάρχουν και τα συμπαθή κυπαρισσάκια που μας συνοδεύουν μέχρι και πέντε αιώνες μετά την εγκατάστασή μας εις τους ολόδροσους ουρανούς. Θερμοκρασία ουρανού ποτέ πάνω από 25 βαθμούς κελσίου ή 77 Φαρενάϊτ.

Για την απόλυτη επιστημονική ακρίβεια. Η δημοκρατία πρέπει και κρατιέται έξω από τα Κομμουνιστικά γραφεία και τις έδρες των Μητροπόλεων, έτσι και μπεί μέσα, τρεχάτε ποδαράκια μου.

Ο άνθρωπος της εξουσίας πρέπει να αφεθεί απερίσπαστος στο δημιουργικό του έργο άνευ της λαϊκής οχλήσεως και άνευ συνεχών εκλογικών εξόδων.

Λίγα έξοδα, πολλά έσοδα και πάντα για την ευημερία του κομματικού και εκκλησιαστικού ποιμνίου που παραμένει στην αιωνιότητα πιστό στο κόμμα και τον εκ προοιμίου άριστο ποιμένα διορισθέντα και μηδέποτε εκλεγέντα εις τον αιώνα τον τρέχοντα, τον επόμενον και τον ογδοηκοστόν ένατον.

Έχουμε την δύναμη και θα αντέξουμε ακόμη και χιλιάδες αιώνες. έχουμε αντοχή και πίστη!

Φοίβος Ιωσήφ

Φοίβος Ιωσήφ

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *