Θα τους «καταπιούν» οι «κοριοί» – ΥπερΗΧΩγράφημα

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Στο τσουνάμι των νέων αποκαλύψεων για τις παρακολουθήσεις από την εφημερίδα Documento, ο μόνος από τη λίστα με τους 13 που αντέδρασε ήταν, μέχρι στιγμής, ο υπουργός ο Νίκος Δένδιας.

«Κύκλοι» του υπουργείου εξωτερικών είπαν : «Είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον Υπουργό Εξωτερικών»,

Όντως φαίνεται, «αδιανόητο» να παρακολουθεί ο πρωθυπουργός τον υπουργό Εξωτερικών. Είναι αδιανόητο να παρακολουθεί τον οποιονδήποτε υπουργό. Έτσι πρέπει να είναι. Αλλά δεν είναι.

Υπάρχει άλλωστε και το ιστορικό προηγούμενο. Την περίοδο 1990-1993 ο τότε πρωθυπουργός, ο οποίος ήταν πατέρας του σημερινού, παρακολουθούσε υπουργούς-εσωκομματικούς αντιπάλους του. Είναι γνωστό ότι παρακολουθούσε τον μακαρίτη Μιλτιάδη Έβερτ. Ο ίδιος ο Έβερτ το υποψιαζόταν και το έλεγε στους δημοσιογράφους. Αλλά το έχει πει και ο «αρχικοριός» της εποχής Χρήστος Μαυρίκης.

«Αδιανόητο», λοιπόν, φαινόταν να παρακολουθείται ευρωβουλευτής και υποψήφιος αρχηγός κόμματος. Αλλά δεν ήταν. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έγινε θύμα παρακολούθησης. Η απεχθής αυτή πράξη ονομάστηκε από τον πρωθυπουργό, κατ’ ευφημισμόν, «νόμιμη επισύνδεση». Και, φυσικά, δεν έγινε για κανέναν «εθνικό» λόγο. Έγινε για να παρέμβουν στις εξελίξεις για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Και θα ήταν όντως «αδιανόητα» όλα αυτά, αν από όλες τις πλευρές δεν καταβάλλονταν λυσσώδεις προσπάθειες να κλείσει η υπόθεση. Θα ήταν αρκετή μια και μόνο απλή κίνηση από τον πρωθυπουργό για να σβηστούν όλες τις υποψίες: Να δώσει εντολή να αρθεί το «απόρρητο», όπως ζητάει επίμονα το θύμα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, οι συνταγματολόγοι αλλά και η PEGA η επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

Όμως, ο κ. Μητσοτάκης προτιμά να εισπράττει εγχώριο και διεθνές κόστος παρά να άρει το απόρρητο. Ίσως γιατί φοβάται πως αυτά που θα βγουν στη φόρα, αν αρθεί το απόρρητο, δε θα μπορεί να τα σηκώσει ούτε ο ίδιος αλλά ούτε η κυβέρνησή του.

Ο κ. Δένδιας, λέει υπαινικτικά ότι είναι «αδιανόητο», να παρακολουθούνται ο ίδιος και άλλοι υπουργοί αλλά δεν είναι απλά αδιανόητο, είναι και επικίνδυνο. Επικίνδυνο για πολλούς λόγους. Αν οι υπουργοί παρακολουθούνταν εν γνώσει του πρωθυπουργού, το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποκτά νέες διαστάσεις, πρωτοφανείς για ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα. Αν πάλι η παρακολούθηση των υπουργών γινόταν εν αγνοία του πρωθυπουργού, τότε η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι, στο οποίο αλωνίζουν τα πάσης φύσεως λογισμικά κατασκοπείας.

Η υπόσχεση της κυβέρνησής μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας Documento ότι θα απαγορευθεί η πώληση παράνομων λογισμικών δεν έχει καμιά αξία. Γιατί μέχρι τώρα ο Κυριάκος Μητσοτακης, έκανε το παν για να μην ερευνηθεί και αυτή η πτυχή του σκανδάλου. Καμιά έρευνα δεν έγινε στις εταιρείες που εμπορεύονται το Predator.

H κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε πεισματικά να καλέσει τους εκπροσώπους αυτών των εταιρειών να καταθέσουν στις επιτροπές της Βουλής . Δεν ήθελαν να αφήσουν ούτε μια πιθανότητα να στριμωχτούν και να αναγκαστούν να πουν κάτι που θα χειροτέρευε την κυβερνητική θέση.

Η μέθοδος που επέλεξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να απαντήσει στις νέες αποκαλύψεις, να επιτεθεί δηλαδή στην εφημερίδα Documento, δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα. Διότι, ακόμα κι αν δεχτούμε ότι οι σημερινές αποκαλύψεις είναι, όπως λέει, ο κ. Οικονόμου «μυθεύματα», η κυβέρνηση δεν έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία, αφού για τις προηγούμενες αποκαλύψεις , που ήταν αληθινές – πέρα από κάθε αμφιβολία- έχει επιβάλλει σκοτάδι και σιωπή. Αλήθεια, πότε θα μάθουμε γιατί παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη;

Αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια, για τα οποία ο κ. Μητσοτάκης και ο περίγυρός του θα έπρεπε να έχουν πάρει μαθήματα από το παρελθόν. Δεν θα μπορούν με τίποτα να μαζέψουν τους «κοριούς» αν απλωθούν στο «σώμα» της πολιτικής ζωής Και κάποια στιγμή θα τους «καταπιούν»…

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *