«…ιδού άγγελος Κυρίου εφάνηκε δι’ ονείρου στον Ιωσήφ και του είπε· “σήκω αμέσως χωρίς αναβολήν και πάρε το παιδίον και την μητέρα του και φύγε…”» – ΗΧΩλόγιο

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

«Άγρια ρατσιστική επίθεση με σιδηρολοστούς, μαχαίρια και καδρόνια πραγματοποίησαν το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Ωραιόκαστρο, όπου στεγάζονται άτομα ηλικίας 12-14 ετών. Δέκα άτομα όρμησαν φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα, όπως «γ… τον Αλλάχ», «θα σας σφάξουμε», «γυρίστε στην πατρίδα σας».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι δράστες έσπασαν τον φράκτη και τις πόρτες της δομής, αναζητώντας τους ανήλικους που έτρεχαν έντρομοι να κρυφτούν.Ένας από τους ανήλικους πρόσφυγες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από χτυπήματα στο στήθος και τρεις ακόμα ανήλικοι δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες με ελαφρά τραύματα…

»Το γεγονός, αγαπημένοι μου, συνέβη λίγο μετά τα Χριστούγεννα και πέρασε στα ψιλά. Το κάλυψε η ακατάσχετη φλυαρία της πανδημίας και η… υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους, των πρώτων εμβολίων. Το σκέπασε ο σάλος που προκλήθηκε από τη εμφάνιση από κοινού για πρώτη φορά στην TV της Άννας Βίσση και της Δέσποινας Βανδή η οποία συνάντηση, ειρήσθω εν παρόδω, έκανε ρεκόρ- παγκόσμιο παρακαλώ- τιτιβισμάτων στο τουίτερ. Ποιος ασχολείται τώρα με ασυνόδευτα προσφυγόπουλα;

Όμως αγαπημένοι μου μέρες που είναι, έτσι αυθόρμητα, από τη μια, μπαίνει ο χριστιανισμός και οι συμβολισμοί του και από την άλλη, η πραγματικότητα της μαυρίλας των θεομπαιχτών και χριστιανοφαρισαίων. Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι: Διαβάζω από «Το Κατά Ματθαίον» ευαγγέλιο:

«…ιδού άγγελος Κυρίου εφάνηκε δι’ ονείρου στον Ιωσήφ και του είπε· “σήκω αμέσως χωρίς αναβολήν και πάρε το παιδίον και την μητέρα του και φύγε εις την Αίγυπτον, και μένε εκεί, μέχρις ότου πάλιν εγώ σου είπω· διότι ο Ηρώδης θα αναζητήση το παιδίον, δια να το θανατώση”. Και ο Ιωσήφ εσηκώθηκε αμέσως, παρέλαβε νύκτα το παιδίον και την μητέρα αυτού και έφυγεν εις την Αίγυπτον.Και έμενε εκεί, έως ότου απέθανε ο Ηρώδης και έτσι εξεπληρώθη και επραγματοποιήθη πλήρως εκείνο, που είχε λεχθή από τον Κυριον δια του προφήτου, ο οποίος είπε· “από την Αίγυπτον εκάλεσα τον υιόν μου…”».

Η μετάφραση από τα Θρησκευτικά της Δ’ Δημοτικού: «Όταν οι Μάγοι προσκύνησαν το νεογέννητο Χριστό, παρουσιάστηκε Άγγελος Κυρίου στο όνειρο του Ιωσήφ και του είπε: “Σήκω, πάρε το παιδί και τη μητέρα του και πήγαινε στην Αίγυπτο. Να μείνετε εκεί μέχρι να σου πω, γιατί ο Ηρώδης θα ζητήσει να βρει το παιδί και να το σκοτώσει”. Ο Ιωσήφ πήρε αμέσως τη μητέρα και το παιδί και νύχτα έφυγαν για την Αίγυπτο. Περπάτησαν για πολλές μέρες, πέρασαν μεγάλες ταλαιπωρίες κι εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες σε ξένη γη. Έμειναν στην Αίγυπτο μέχρι που έμαθαν πως πέθανε ο Ηρώδης. Τότε μόνο επέστρεψαν. Έτσι επαληθεύτηκε ο λόγος του προφήτη Ωσηέ, που αιώνες πριν είχε πει: “Από την Αίγυπτο κάλεσα τον Yιό μου“.

Ο μικρός Χριστός εξαναγκάζεται να φύγει, για να γλιτώσει από την απειλή του θανάτου. Καταδιωγμένος, κουρασμένος, πεινασμένος, τρομαγμένος… Ποιο είναι το συμπέρασμα; Και ο Χριστός, αγαπημένοι μου, πρόσφυγας ήταν. «Χριστός πρόσφυγας» λοιπόν. Γνωρίζω βέβαια πως υπάρχουν και είναι πολλοί-οι χριστιανοί που παθαίνουν αλλεργία, που αλυχτούν όταν ακούν για τον συμβολισμό «Χριστός πρόσφυγας».

Προσωπικά, ως μη έχουσα και τόσο αγαστή σχέση με την εκκλησία γενικά δεν μπαίνω στη διαδικασία να το αναλύσω. Όταν, όμως, τέτοια ζαγάρια κανοναρχούν τις ζωές ανθρώπων από θέσεις εξουσίας και όταν φτιάχνονται «στρατοί» όπου στο όνομα της «χριστιανικής τους πίστης» διακινούν την σαπίλα της απανθρωπιάς, τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Τότε αν με καλούν να διαλέξω ανάμεσα στον άνθρωπο και στον φασιστοταλιμπάν κάθε φυλής, κάθε θρησκείας και κάθε χρώματος, δεν υπάρχει δίλημμα: Εγώ είμαι με τον Άνθρωπο.

Όσο, δε, για όλους αυτούς που απαρτίζουν εκείνο το «ποίμνιο» που όλη του η ευσέβεια εξατμίζεται μόλις μιλά για μετανάστη και κυνηγημένο, ας πάνε τα βρουν καλύτερα και να ζητήσουν τον λόγο από τους εκπροσώπους του θεού. Ας ζητήσουν το λόγο από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του το 2015 μιλούσε για τον «Ιησού – πολιτικό πρόσφυγα» κάπως έτσι:

«Διὰ νὰ σωθῇ ἀπὸ τὰς φονικὰς διαθέσεις τὸ Βρέφος Ἰησοῦς, διὰ τὸ ὁποῖον ὡμίλησαν οἱ Ἄγγελοι, ἠναγκάσθη νὰ φύγῃ εἰς Αἴγυπτον, καταστὰν οὕτω, θὰ ἐλέγομεν μὲ τὴν ὁρολογίαν τῆς ἐποχῆς μας, “πολιτικὸς πρόσφυξ”, ὁμοῦ μετὰ Μαρίας τῆς Μητρὸς Αὐτοῦ, τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου, καὶ τοῦ μνήστορος Ἰωσήφ. Εἰς τὴν ἐποχήν μας, θεωρουμένην ὡς ἐποχὴν προόδου, πολλὰ παιδία ἀναγκάζονται νὰ καταστοῦν πρόσφυγες ἀκολουθοῦντα τοὺς γονεῖς των διὰ νὰ σώσουν τὴν ζωήν των, τὴν ὁποίαν ὑποβλέπουν ποικιλώνυμοι ἐχθροί των. Τὸ γεγονὸς τοῦτο, ἀποτελεῖ ὄνειδος διὰ τὸ ἀνθρώπινον γένος. Διὸ καὶ ἐπὶ τῇ Γεννήσει τοῦ Παιδίου Ἰησοῦ, τοῦ ἀληθινοῦ λυτρωτοῦ καὶ Σωτῆρος ἡμῶν, διακηρύττομεν ἀπὸ τοῦ Ἁγιωτάτου Ἀποστολικοῦ καὶ Πατριαρχικοῦ Οἰκουμενικοῦ Θρόνου ὅτι αἱ κοινωνίαι πᾶσαι πρέπει νὰ ἐξασφαλίσουν τὴν ἀσφαλῆ ἀνάπτυξιν τῶν παιδίων καὶ νὰ σεβασθοῦν τὸ δικαίωμά των εἰς τὴν ζωήν, εἰς τὴν παιδείαν καὶ εἰς τὴν κανονικὴν ἀνάπτυξίν των, τὴν ὁποίαν ἠμπορεῖ νὰ ἐξασφαλίσῃ ἡ ἀνατροφὴ καὶ διαπαιδαγώγησίς των ἐντὸς τοῦ πλαισίου τῆς παραδοσιακῆς οἰκογενείας, μὲ βάσιν τὰς ἀρχὰς τῆς ἀγάπης, τῆς φιλανθρωπίας, τῆς εἰρήνης, τῆς ἀλληλεγγύης, ἀγαθῶν τὰ ὁποῖα κομίζει εἰς ἡμᾶς σήμερον ὁ δι᾿ ἡμᾶς…»

Ας ζητήσουν το λόγο από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που το 2013 κήρυττε ότι «ο Χριστός γεννήθηκε ως πρόσφυγας, έζησε ως ξένος, μάς δίδαξε με την παραβολή του Καλού Σαμαρείτου την αγάπη για τον διπλανό μας που ταυτίζεται με τον ξένο και μας διαβεβαίωσε ότι η στάση μας απέναντί τους είναι αποφασιστικής σημασίας κριτήριο για τη δικαίωση και σωτηρία μας. Ο ίδιος ο Θεός ταυτίζεται με το πρόσωπο του ξένου! λέγοντας “Ξένος ήμην και συνηγάγετέ με”, “εφ’ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε”..».

Ας ζητήσουν το λόγο από τον πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, που στο περσινό μήνυμά του, την ώρα που ο αξιότιμος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης ξεροστάλιαζε στο τουίτερ να «εξηγεί» γιατί ο Χριστός «δεν» ήταν πρόσφυγας, χωρίς να ρωτήσει τον Γεωργιάδη, δήλωσε: «Αυτός ο χώρος, η θεοβάδιστη χώρα της Αιγύπτου φιλοξένησε στα σπλάγχνα της τον μικρό Χριστό, για να έχει από τότε μέχρι σήμερα την ευλογία μίας μεγάλης και φιλόξενης και ισχυρής χώρας. Και σε αυτήν τη χώρα, η Υπεραγία Θεοτόκος, με τον ηγαπημένο της Υιό, τον Ιησού Χριστό, ήρθαν ως πτωχοί πρόσφυγες, από τα Ιεροσόλυμα στο Κάιρο»,

«Η Ελλάδα μας και το διαμάντι της Μεσογείου, η Κύπρος, αποτελούν με την Αίγυπτο τρία μετερίζια αγάπης και ελπίδας των λαών, τα οποία δίνουν το δικό τους μήνυμα: Το ότι, δεν πρέπει να πεθαίνουν παιδιά στην ειρηνική θάλασσα της Μεσογείου, όπως τότε με τον Ηρώδη, και να γίνεται η θάλασσα νεκροταφείο και σφαγείο μικρών παιδιών!»,

Φυσικά, αγαπημένοι μου, δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι οι δηλώσεις αυτές μπορεί να εκθέτουν εκείνους τους χριστιανούς με τους μεγάλους σταυρούς που ξερνάνε μίσος για όσους άμοιρους στοιβάζονται στις «Αμυγδαλέζες», στις «Μόριες» και στα «Καρά Τεπέ», ακόμα και σε εκκλησιαστικές δομές.

Για εκείνους που χάθηκαν στην αναζήτηση της «Βηθλεέμ». Για αυτούς τα λόγια των ιεραρχών έχουν μηδαμινή αξία. Για την ακρίβεια έχουν τόση αξία, όση και τα λογύδρια των πολιτικών φαρισαίων και λοιπών «κροκοδείλων» της Δύσης – κι αυτοί «χριστιανοί» είναι – που τα σταυροκοπήματά τους ισοδυναμούν με βομβαρδισμούς, εκμετάλλευση, ξεριζωμούς, πνιγμούς και φυλακή.

Χρόνια πολλά! Καλή χρονιά!

Με αγάπη Εύα

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.