Ιμπραήμ (Χρονογράφημα του Φοίβου Ιωσήφ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Αιγύπτιος στρατηγός που εστάλη το 1924 από τον Σουλτάνο για να κατασβήσει την επανάσταση των Ελλήνων του 1821. Άριστος στρατιωτικός που πέτυχε και κατέπνιξε την επανάσταση. Ήταν απόλυτα πιστός στις εντολές της μεγάλης Πύλης.

Το κίνημα των Ελλήνων θα είχε τελειωτικά σβήσει αν δεν επενέβαιναν η Αγγλία, η Γαλλία και η Ρωσία για να καταστρέψουν τον στόλο του Ιμπραήμ στην Πύλο, την ναυμαχία του Ναυαρίνου.

Έκτοτε η Ελλάδα, αφού συνεστήθη σε κράτος ακολούθησε ανοδική πορεία με άξιες πολιτικές φυσιογνωμίες όπως αυτή του Χαρίλαου Τρικούπη, του Ελευθέριου Βενιζέλου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Όλοι εμείς οι αφελείς Έλληνες πιστεύαμε πως η εξέλιξη της Πατρίδας μας θα εξακολουθούσε έναν συνεχή ανοδικό δρόμο. Κανένας δεν πίστευε ότι θα ακολουθούσε και ένας δεύτερος Ιμπραήμ ετούτη τη φορά όχι με όπλα και κανόνια αλλά με δόλιο δανεισμένο βρώμικο χρήμα. Ήταν η εποχή του Αμερικανοπολωνού πολιτικού Ανδρέα Παπανδρέου.

Δεν χρησιμοποίησε τάνκς και αεροπλάνα αλλά τον πλουτισμό και την διαφθορά. Διέφθειρε ηθελημένα και προγραμματισμένα το ήθος των Ελλήνων. Αριστερούς και δεξιούς.

Μέσα από το κόμμα μπορούσες από κλητήρας να γίνεις Δήμαρχος, Νομάρχης, Ευρωβουλευτής και Υπουργός. Τα μόνα προσόντα που χρειαζόταν κάποιος ήταν η αφθονία σιέλου και η ευκαμψία των οσφυϊακών σπονδύλων.

Μία αίτηση εγγραφής στο κόμμα χωρίς βιογραφικό σημείωμα και με την ένδειξη “σύντροφος” ήταν ικανή να σε καθιερώσει από το Κοινοτικό έως το Υπουργικό συμβούλιο. Υπομονή μόνον χρειαζόταν και αποστροφή του επιρρήματος “όχι” σε ότι αφορούσε τους κομματικούς φετφάδες.

Ο θαυμασμός για τους θανάτους που επιτύγχανε η 17η Νοέμβρη ήταν κι αυτός ένας επί πλέον βαθμός στην αξιολόγησή σου για κάποια διοικητική θέση σε έναν σοβαρό κρατικό οργανισμό.

Ακόμη η παραδοχή, την εποχή της δεκαετίας του ’80, ότι ο Αλβανικός λαός πορεύεται μέρες ευμάρειας και σοσιαλιστικής δόξας ήταν κι αυτό μέσα στα προσόντα ενός υποψηφίου για την διοίκηση μιας μεγάλης κρατικής Τράπεζας.

Βέβαια ήταν υποχρεωτικό, κατά την φιλοσοφία του ιδρυθέντος από τον Ανδρέα κόμματος, όταν άκουγες την λέξη “Δημόσιος Υπάλληλος” να εκφράζεσαι με μεγάλο σεβασμό για την εργατικότητά του.

Αντίθετα η λέξη επιχειρηματίας θα έπρεπε να σου δημιουργεί αποστροφή και μίσος. Με προσωπικές επιλογές του αναφερομένου ανθέλληνα Αμερικανοπολωνού πολιτικού έκλεισαν τεράστια εργοστάσια όπως η Ακμή του Στασινόπουλου και η Βομβυκρύλ του Κουτρουμπή και οι απολυθέντες διορίστηκαν κατά χιλιάδες ως αργόμισθοι στα μηχανοστάσια του καταρρέοντος ΟΣΕ και της χρεοκοπημένης ΔΕΗ.

Οι αργομισθίες καλύπτονταν από τα δάνεια της περιχαρούς Deutsche Bank που μετατρέπονταν επίσης σε κοινωνικό τουρισμό και νοστιμότατο κοκορέτσι.

Ο Andreas ως οικονομολόγος περιωπής γνώριζε άριστα πως τα χρήματα των επερχομένων γενεών καταναλώνονταν από τους προπάτορες των νέων. Οι γονείς εισέπραξαν μακαρίως τους μισθούς των παιδιών και των εγγονών με ήσυχη συνείδηση αφού είχαν υποστεί την ολική αναισθησία του εύκολου χρήματος.

Οι σημερινοί επιστήμονες μας που δουλεύουν στο μεσαιωνικό Dubai και στην παγωμένη Νορβηγία έχουν σταλεί με προσωπική εντολή του σύγχρονου Έλληνα Vidkun Quisling.

Μου είναι αδύνατον να συλλάβω τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν στο Αμερικανικό Ναυτικό για να μεταλλάξουν τον χαρακτήρα του πρώην Πρωθυπουργού και να του εμφυσήσουν αυτό το αβυσσαλέο μίσος κατά της Πατρίδας μας.

Ο Ιμπραήμ τουλάχιστον στο Μανιάκι αναγνώρισε τον ηρωισμό του Παπαφλέσσα, ό άλλος δεν αλλοίωσε το μίσος του εναντίον μας μέχρι το τέλος.

Φοίβος Ιωσήφ

Φοίβος Ιωσήφ


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

One thought on “Ιμπραήμ (Χρονογράφημα του Φοίβου Ιωσήφ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.