Ιστορικές αλήθειες… – ΥπερΗΧΩγράφημα

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

«Κύριε Τσίπρα, μου έκανε πολλή εντύπωση η αναφορά σας στον εθνικισμό. Και η κατηγορία ότι εθνικισμός υπάρχει βασικά από την πλευρά της Δεξιάς, ότι μόνο εσείς πολεμήσατε στην εθνική αντίσταση, εσείς οριζόμενοι ως Αριστεροί. Όχι, στην εθνική αντίσταση πολέμησε όλος ο ελληνικός λαός και κάποια στιγμή αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να αναγνωριστεί. Δεν αποτελεί προνόμιο η εθνική αντίσταση της Αριστεράς. Και είναι προσβολή να το λέτε αυτό, είναι προσβολή να το λέτε ακόμα και σήμερα μετά την εθνική συμφιλίωση, να επανέρχεστε σε στιγμές διχασμού. Γιατί, αυτή η παράταξη δεν είχε ανθρώπους που πολέμησαν, που θυσιάστηκαν στην εθνική αντίσταση;»

Το παραπάνω εδάφιο είναι ένα μέρος από την ομιλία του πρωθυπουργού στη βουλή και υποτίθεται ότι απαντούσε στον Αλέξη Τσίπρα, που κατήγγειλε τα περί «εθνικισμού του ΣΥΡΙΖΑ» που εκστόμισε ο Χρυσοχοΐδης.

Είναι γνωστό πως πάγωσαν ακόμα και τα κυβερνητικά έδρανα ακούγοντας το παραλήρημα του Υπουργού Δημόσιας τάξης, όταν χαρακτήρισε «εθνικισμό» την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια!!! Δηλαδή, το κυριαρχικό κι αυτοδίκαιο δικαίωμα της Ελλάδος να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 ναυτικά μίλια, για τον κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης είναι εθνικισμός!!!

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε τίποτε άλλο από το να υπενθυμίσει απλά, για λογαριασμό της Αριστεράς, τον «φόρο αίματος για την πατρίδα στα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης, όταν οι εθνικιστές και οι δήθεν εθνικόφρονες, ειδικά την περίοδο της Κατοχής, ήταν συνεργάτες των κατακτητών». Σ’ αυτό απαντούσε υποτίθεται ο πρωθυπουργός.

Μόνο που όλη η απάντηση δεν είναι απλώς λάθος, αλλά είναι και ανιστόρητη και προκλητική παραχάραξη της Ιστορίας. Ότι ο εθνικισμός βρίσκεται ενσωματωμένος στη Δεξιά δεν
είναι «κατηγορία». Είναι ιστορικό δεδομένο, στην αντίσταση δεν πήραν μέρος μόνο οι αριστεροί, και ουδείς έχει ισχυριστεί κάτι τέτοιο. Αλλά οι αριστεροί και η Δημοκρατική Παράταξη εν γένει, ήταν οι βασικοί δημιουργοί του ΕΑΜ, που ήταν ο κορμός της αντίστασης.

Επίσης ιστορικό δεδομένο είναι πως στην αντίσταση ΔΕΝ «πολέμησε όλος ο ελληνικός λαός», όπως είπε στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης. Υπήρξε και ένα τμήμα που στάθηκε στο πλευρό των κατακτητών και πολέμησε την αντίσταση. Υπήρχαν οι δοσίλογοι, οι μαυραγορίτες, οι ταγματασφαλίτες, οι Χίτες και άλλοι συνεργάτες των ναζί.

Άνθρωποι που βγήκαν πλούσιοι από την Κατοχή… Δεν γνωρίζει ο Πρωθυπουργός από ποια παράταξη προέρχονται και σε ποια παράταξη αφομοιώθηκαν μετά τον πόλεμο; Κάποιοι μάλιστα σταδιοδρόμησαν και στην πολιτική μαζί της. Είναι δυνατόν να μην έχει ακούσει από ποια παράταξη προέρχονται οι κατοχικοί πρωθυπουργοί;

Με αυτά τα δεδομένα, συνιστά ιστορική ύβρη να αμφισβητεί ότι η συμμετοχή στην αντίσταση δεν είναι τιμή και προνόμιο που δικαιούνται οι «οριζόμενοι αριστεροί», όπως τους αποκάλεσε. Να λέει ότι συνιστά «προσβολή» να το αναφέρει ο Τσίπρας στη Βουλή.

Κατά τον πρωθυπουργό, έχει και η Δεξιά ισοδύναμο προνόμιο! Από πότε;;;

Πράγματι, και αυτή η παράταξη «είχε ανθρώπους που πολέμησαν, που θυσιάστηκαν στην εθνική αντίσταση». Μήπως, όμως, θα ήθελε να κάνει μια σύγκριση; Να μετρήσει αντιστασιακές πράξεις, θυσίες, στράτευση, φυλακισμένους, εκτοπισμένους, εκτελεσμένους;

Ο Πρωθυπουργός, λοιπόν, μήπως θα ήταν καλό να ελέγχει από πριν αυτά που του δίνουν οι λογογράφοι του να διαβάσει στη Βουλή; Διότι η ιστορική παραχάραξη δεν είναι καθόλου κολακευτική για έναν Πρωθυπουργό. Αλλά θα έλεγα και καθόλου αθώα πολιτικά…

Εφημερίδα ΗΧΩ Φλώρινας - λογότυπο

ΗΧΩ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.