Κάθε λέξη κι ένα ψέμα – ΥπερΗΧΩγράφημα

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

«Ζητώ από τους Έλληνες πολίτες σε αυτό να με εμπιστευτούν. Θα έχουμε μικρότερο υπουργικό σχήμα. Δεν θα υπάρχουν αναπληρωτές. Δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης. Ένα λειτουργικό και σφιχτό σχήμα», έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων πριν τις εκλογές .

Ε, εντάξει, δεν μπορούμε να πούμε ότι πέφτουμε και από τα σύννεφα. Παλιά του τέχνη κόσκινο που λέει κι ο λαός. Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεσμεύεται απέναντι στον ελληνικό λαό» τα μικρόφωνα και οι κάμερες πρέπει να παίρνουν φωτιά γιατί οφείλουν να καταγράφουν. Για να… έχουμε να θυμόμαστε και να λέμε.

Πριν τις εκλογές του Ιουλίου 2019, ο Κυρ. Μητσοτάκης μας ενημέρωνε μέσω του Alpha πόσο πολύ του προκαλούσε αποστροφή η εικόνα των τεράστιων κυβερνητικών σχημάτων και κατηγορούσε τους… καρεκλοκένταυρους που «παίρνουν μία καρέκλα μόνο και μόνο για να κρατηθούν κομματικές ισορροπίες». Ε, λοιπόν, μπορεί να μοιάζει απίστευτο, αλλά πάνω σε αυτό, εμείς θα συμφωνήσουμε με το Κυριάκο Μητσοτάκη!

Απλά, σε μία ακόμα περίπτωση φρόντισε να κάνει μία από τις πιο εντυπωσιακές κωλοτούμπες του. Στις 13 Ιουνίου 2019 ευαγγελιζόταν και στο Open ότι η κυβέρνησή του «δεν θα έχει καθόλου αναπληρωτές υπουργούς» γιατί ποτέ δεν κατάλαβε την χρησιμότητά τους. Ειδικότερα, είχε δηλώσει: «Το πρώτο νομοσχέδιό μας θα αφορά την οργάνωση της κυβέρνησης. Και δεν θα αφορά μόνο πόσα Υπουργεία θα έχουμε. Θα είναι ένα σχήμα μικρότερο από το σημερινό. Ενδεχομένως με μία εξαίρεση, δεν θα έχει καθόλου αναπληρωτές Υπουργούς. Οι αναπληρωτές Υπουργοί είναι μια θέση που δεν κατάλαβα ποτέ. Ένας Υπουργός που αναφέρεται στον πρωθυπουργό, αλλά όχι στον προϊστάμενό του. Ενδεχομένως να πρέπει να υπάρχει μια εξαίρεση, θα την καταλάβετε όταν τη δείτε. Δεν θα έχει, λοιπόν, αναπληρωτές Υπουργούς, θα έχει υπουργούς και υφυπουργούς το σχήμα αυτό. Αλλά θα δώσουμε μεγάλη έμφαση στην οργάνωση του κράτους και σε σημαντικές τομές».

Για μία ακόμα φορά ζήτησε από τους πολίτες να τον εμπιστευτούν και έκανε κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό το οποίο είχε υποσχεθεί. Ούτε μικρά κυβερνητικά σχήματα έκανε ούτε κατήργησε τον ρόλο τον αναπληρωτών. Άρχισαν λοιπόν οι… εκπτώσεις και οι ανακολουθίες με την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος το οποίο ούτε μικρό, ούτε ευέλικτο μοιάζει: Το νέο σχήμα που είναι το μεγαλύτερο ever απαρτίζεται από 57(!) και πέντε(!!) αναπληρωτές, που όπως έλεγε ο Κυρ. Μητσοτάκης… κάποτε «δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης».

Το «νέο ξεκίνημα» και η «συνέχιση των μεταρρυθμίσεων» που υποτίθεται σηματοδοτεί ο Ανασχηματισμός , ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω δεν έχει καμία εκπροσώπηση από τη Δυτική Μακεδονία, είναι απόλυτα συνεπές με την μέχρι τώρα κυβερνητική πρακτική: κάθε λέξη είναι κι ένα ψέμα. Κατά τ’ άλλα η «ομάδα των επιτυχιών» έμεινε στη θέση της για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της.

Εφημερίδα ΗΧΩ Φλώρινας - λογότυπο

ΗΧΩ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.