Κάτω (Χρονογράφημα του Φοίβου Ιωσήφ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Για να εξηγούμαστε, είπα κάτω δεν είπα επάνω, να μην τρελαθούμε κιόλας. Κάτω for ever, μέχρι τελικής πτώσεως. Δεν είμαστε και τίποτα κορόιδα για να πάμε επάνω, όλοι κάτω θα πηγαίνουμε.

Ήταν λοιπόν Κυριακή όταν αποφασίσαμε να επισκεφθούμε συγγενείς αγαπημένους στην Αιδηψό. Πήγαμε, τους είδαμε τους χαρήκαμε και με το Ferry-boat στις εξ’ το απόγευμα γυρίσαμε στην Αρκίτσα. Το καράβι μετέφερε, μετρημένα, 82 κούρσες, 3 νταλίκες και 4 πούλμαν. Είμασταν από τους πρώτους στην αποβίβαση και πήραμε την ανηφόρα μέχρι την διασταύρωση στην Εθνική οδό.

Εκεί σταματήσαμε για ειδικό λόγο. Όλα τα αυτοκίνητα όταν έφταναν στην διασταύρωση έστριβαν αριστερά προς την Αθήνα. Όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Το μόνο που έστριψε δεξιά προς Λαμία, Λάρισα και Θεσσαλονίκη ήταν το δικό μας συμπαθητικό Citroενάκι. Τελείως αορίστως ένοιωσα τον οίκτο που αισθάνθηκαν οι συμπατριώτες που πήραν την σωστή κατεύθυνση προς την Αθήνα.

Οίκτος και υπερηφάνεια μαζί. Ξέρεις τι σημαίνει να ζεις στα Άνω Λιόσια και στις Κουκουβάουνες, είναι σαν να είσαι Γείτονας του Προέδρου Μακρόν στα Ηλύσια πεδία, φάτσα στην αψίδα του θριάμβου, νοιώθεις να τρίζουνε από κάτω τα κόκκαλα του Ιουλίου Βέρν. Τέτοια τιμή. Είμαι σίγουρος πως για μας πέρασαν χίλιες δυο κακές σκέψεις από το μυαλό τους.

Ποιος ξέρει τώρα αυτοί που κατευθύνονται προς τα βόρεια, μπορεί και στην Μακρακώμη ή ακόμη χειρότερα πάνε οι έεερμοι για το Καρπενήσι, θα τους φάνε τα τσακάλια καιτο κρύο. Οι ίδιοι κατευθύνονταν ή προς το Μέγαρο μουσικής ή για να παρακολουθήσουν τα μπαλέτα Κίρωφ με πρωταγωνίστρια την Πλισέσκαγια. Τέτοια μόρφωση, τέτοιοι προορισμοί, όχι ο Θεσσαλικός κάμπος με τα βλάχικα πανηγύρια του.

Πολιτισμός καημένε, πολιτισμός, Η λέξη ΄΄κάτω΄΄ συνδέεται με τα μπαλέτα Bejar και τον Ερρίκο Ίψεν, άντε και λίγο με τον Λουίτζι Πιραντέλλο,  Άντε και με τον Ολυμπιακό. Αυτός ο πολιτισμός είναι που έλκει όλους τους φίλαθλους Έλληνες στην πρωτεύουσα. Ο πολιτισμός, τα νοσοκομεία, τα Υπουργεία, τα πρακτορεία και η πιθανή εύρεση εργασίας σε κανένα φωτεινό και ευάερο θυρωρείο. Όχι πως τα Delivery δεν είναι πόλος έλξης της νεολαίας της Πρεβέζης και του Αμύνταιου.

Πολύ σοφά και το Υπουργείο Δημοσίων έργων όταν λέει την φράση ‘’Δημόσια έργα’’ εννοεί τα έργα στο Ελληνικό, στην Αττική οδό, στην 4η γραμμή του μετρό και στο Τατόι. Δηλαδή όλος ο νομός Αττικής κατά πλάτος, μήκος, ύψος και βάθος. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη διάσταση στον νομό της Αττικής. Οι μαθηματικοί ας αναλάβουν την εύρεση και της 4ης διάστασης για να δικαιολογήσουν οι κ.κ. Βουλευτές το βλακώδες βλέμμα τους όταν κοιτάζουν από τα παράθυρα της Βουλής τα στίφη των Ελλήνων που κάθε Κυριακή απόγευμα επιστρέφοντας ‘’κάτω’’ προωθούνται προς Γαλάτσι, Περιστέρι, Ηλιούπολη, Λιόσια και Τουρκοβούνια.

Φοίβος Ιωσήφ

Φοίβος Ιωσήφ


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.