Και Τώρα Κλείσανε τα Φώτα (Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Οι φετινες  γιορτές ήταν πολύ διαφορετικές από αυτές που είχαμε συνηθίσει. Πολλοί άνθρωποι τις πέρασαν χωρίς την οικογένεια τους γιατί δεν είχαν την απαραίτητη άδεια για να το κάνουν. Πολλοί άνθρωποι κατάφεραν να δουν πως πέρασαν τις γιορτές οι αγαπημένοι τους μόνο μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου πολλοί ανέβασαν λαμπερές φωτογραφίες για να δείξουν ότι παρά τις αντιξοότητες πέρασαν λαμπερές γιορτές.

Δυστυχώς ξεχάσαμε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που η μοναξιά ήταν για αυτούς το θέμα των γιορτών. Οι ηλικιωμένοι που δεν είχαν κοντά τους κανέναν για να χαρούν μαζί το χριστουγεννιάτικο δέντρο και την αλλαγή του χρόνου.

Τι μπορούσαν να κάνουν μόνο; Να τοποθετήσουν φωτογραφίες των παιδιών τους πάνω στις καρέκλες του γιορτινού τραπεζιού επειδή μόνο έτσι μπορούσαν να τα έχουν κοντά τους.

Στο δωμάτιο υπήρχαν μόνο αυτοί, ένα γεμάτο και στολισμένοι τραπέζι και φωτογραφίες. Τι γιορτές έκαναν αυτοί οι άνθρωποι; Η απάντηση είναι απλή. Δεν γιόρτασαν καθόλου.

Είναι πολύ εύκολο να χαρακτηρίσουμε αυτή την περίοδο ως διαφορετική και να κηρύττουμε πως πρέπει να κάνουμε υπομονή γιατί του χρόνου θα είναι διαφορετικά, αλλά πόσο υπομονή μπορείς να κάνεις όταν νιώθεις μοναξιά; Όταν νιώθεις ανήμπορος να κάνεις κάτι γιατί αν βγεις από το σπίτι σου μπορεί να φας το κορωνοϊοπρόστιμο της κυβέρνησης;

Επίσης ξεχάσαμε και μια άλλη πραγματικότητα. Την φτώχια χιλιάδων νοικοκυριών. Σύμφωνα με έρευνα της Eurostat ένας στους τρεις Έλληνες δεν μπορεί να πληρώσει στην ώρα τους λογαριασμούς νερού και ηλεκτρικού ρεύματος. ( https://www.sofokleousin.gr/eurostat-oute-nero-kai-reyma-den-mporei-na-plirosei-1-stous-3-ell ) . Πόσα νοικοκυριά έκαναν γιορτές χωρίς ρεύμα επειδή δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς; Πόσα νοικοκυριά έκαναν γιορτές χωρίς φως, χωρίς φαγητό επειδή δεν μπορούσαν να ανάψουν την κουζίνα γιατί έχασαν τις δουλειές τους και δεν είχαν καμία στήριξη από το κράτος; Το 2016 μόνο, πάνω 100.000 νοικοκυριά δεν είχαν ρεύμα (https://energypress.gr/news/adamidis-pano-apo-100000-noikokyria-horis-reyma-logo-hreon) και ποια ήταν η ανησυχία της τότε κυβέρνησης; Ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη πνίγουν τη ΔΕΗ και όχι τους πολίτες.

Ο κόσμος πέρασε γιορτινές μέρες μέσα σε μια δικτατορική κοινωνία που σπείρει τον φόβο, που τρομοκρατεί τον κόσμο.

Εξαιτίας μια πανδημίας, ο κόσμος πρέπει να περιορίσει την ελευθερία του σε τραγική μορφή.

Από ότι φαίνεται ο περιορισμός της ελευθερίας είναι συνυφασμένος με τη φτώχεια. Γιατί άραγε; Γιατί να κλείνουν τόσες επιχειρήσεις επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τις υπέρογκες υποχρεώσεις που έχει θεσπίσει το κράτος λόγω έλλειψης εισοδημάτων από την πανδημία; Γιατί οι μόνες επιχειρήσεις που δουλεύουν να είναι οι παράνομες των παράνομων μεταναστών; Γιατί να πλουτίζουν οι παράνομοι σε βάρος των νόμιμων;

Μάλλον επειδή το κράτος προωθεί την μαύρη αγορά και την παρανομία. Μάλλον επειδή το κράτος κοιτάει να τα πάρει από τους νόμιμους για να τα δίνει μετά σε βοηθήματα στους παράνομους.

Ακόμη χειρότερα, υπάρχουν πολλοί Έλληνες που έκαναν γιορτές στον δρόμο, άστεγοι. Γιατί; Επειδή το κράτος τους κατέσχεσε το σπίτι και τους πήρε τα πάντα.

Γιατί είναι προτιμότερο ένας πολίτης να μείνει άστεγος από το να μην πάρει χρήματα το κράτος για να τα δίνει σε «ευάλωτες» ομάδες.

Πως να μπορέσουμε όμως να αντιδράσουμε σε όλα αυτά ενώ μας έχουν φιμώσει με τις μάσκες;. Πως να αντιδράσουμε όταν πιστεύουμε πως αν βγούμε από το σπίτι μας θα πεθάνουμε από τον αόρατο εχθρό; Η αλήθεια είναι πως ο εχθρός δεν είναι αόρατος. Είναι ξεκάθαρα ορατός και μας προετοιμάζει για ένα είδος παγκόσμιας πανδικτατορίας.

Μας προετοιμάζουν με το να μας κόβουν την ελευθερία που αποκτήσαμε με τόσο κόπο και αίμα, με το να μας παίρνουν τα σπίτια και τα λεφτά για να τα δίνουν εκεί που τους συμφέρει και με το να μας αποξενώνουν από τους δικούς μας ανθρώπους.

Ο πολίτης δεν θα μπορεί πλέον να έχει δική του βούληση γιατί χωρίς να το καταλάβει θα τα χάσει όλα μέσα σε μια νύχτα. Πως θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τα δεσμά της πανδικτατορίας όταν ακούμε τους ανθρώπους που θέλουν να μας ρίξουν στον γκρεμό;

Όπως αυτοί προσπαθούν να μας υποδουλώσουν χωρίς όπλα, έτσι και εμείς πρέπει να αντισταθούμε όχι δια της βίας αλλά με τις πράξεις μας. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Πρέπει να δείξουμε στους συνανθρώπους μας ότι νοιαζόμαστε για αυτούς, να πάρουμε ένα τηλέφωνο τους γείτονες μας να δούμε αν χρειάζονται κάτι, να βρούμε τρόπους να βοηθήσουμε αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Μόνο ενωμένοι θα καταφέρουμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Περνάμε δύσκολους καιρούς και το μέλλον δεν είναι αισιόδοξο. Βέβαια το μέλλον δεν είναι και μαύρο γιατί έχουμε ακόμη την ευκαιρία να το αλλάξουμε.

Πρέπει να έχουμε πίστη ότι όλα θα γίνουν φυσιολογικά και πάλι διαφορετικά θα χαθούμε από τον χάρτη. Πάντα καταφέρναμε όλα όσα θέλαμε ενωμένοι, έτσι θα γίνει και τώρα.  

Γιάννα Λαζάρου

Ιωάννα Λαζάρου

Πρόεδρος Κινήματος Ελλήνων Ομογενών

(περισσότερα από Ιωάννα Λαζάρου)

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 959 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


One thought on “Και Τώρα Κλείσανε τα Φώτα (Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου)

  • 19/01/2021, 11:19
    Permalink

    ΤΕΛΕΙΟ . ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΛΑΖΑΡΟΥ.

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.