Καλοκαιρινή νότα ΙΙ – Τι πάθος και τι Πάφος (Ρηγίνος)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Έχει καιρό που το επεξεργάζεσαι στο σκληρό εφεδρικό δίσκο, ανάμεσα στα δυο σου ημισφαίρια που απόκτησες με την συνταξιοδότηση. Τώρα μένει να τα αποτυπώσεις και να τα κάνεις πράξη. Ο ξύλινος πύρος μπήκε στην θέση του, για να αλέσεις τους καρπούς, ανάμεσα στις δύο μυλόπετρες, που μάζευες χρόνια.

Λίγη μαγιά από ξερό λυκίσκο – είναι γεμάτο το Αμύνταιο – φτάνει για να φουσκώσει το αλεύρι να γίνει ευλογημένο χωρίς θρησκευτικές μυθοπλασίες και μυστικιστικές παραστάσεις, ούτε σώμα ούτε αίμα, σκέτο ψωμί αρωματισμένο με σχίνο και τριμίθια, μια κουταλιά θυμαρίσιο μέλι και μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο Σητείας.

Άλας μαζεμένο από τις γούρνες των βράχων, μιαν άνοιξη στην Κύπρο την θαλασσοφίλητη, την πειρατοδαρμένη και χιλιοπουλημένη. Άλας με γεύση από το πάθος του Άδωνη για την Αφροδίτη εξού και Πάφος .

Σε είδα στην Γεροσκή που απλωμένη στα βότσαλα μέσα στον αφρό της θάλασσας να σε λικνίζει το κύμα χωρίς τον κεστό και τον στηθόδεσμο, με ένα μαγιό κορδόνι μόνο που ήσουν μια κατάξανθη Σουηδέζα τουρίστρια.

Ο ίδιος αχός ο ίδιος χτύπος της καρδιάς, άυλη αύρα μιας νεφέλης που σε διαπερνά σαν ρεύμα. Ο φραπές παγωμένος στην ώρα του – πατέντα ελληνική – τώρα διψάς, μια τελευταία ρουφηξιά από το καλαμάκι που ακούγεται σαν γελόκλαμα.

Η Σουηδέζα φόρεσε το παρεό της, γυαλιστερή από τα λάδια μαυρίσματος, με την λίγη άμμο κολλημένη στα πλευρά σαν καρτ ποστάλ. Τουριστικό πακέτο 7 ημερών – που να προλάβει να μαυρίσει – ροδοκοκκινισμένη απλό ερύθημα, λίγο πριν το έγκαυμα πρώτου βαθμού.

Εσύ όμως πήρες φωτιά μέσα σου, έγκαυμα ολοκληρωτικό από μια ημερήσια εκδρομή στην Πάφο. Ναι, η Αφροδίτη ζει μέσα σε κάθε χαλικάκι που το ψηλαφά το κύμα εκεί στη θάλασσα της Γεροσκήπου.

12-06-18
Ρηγίνος


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.