Καλό Χειμώνα (του Κων/νου Τζέκη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Τρελάθηκε το ιντερνέτ. Όλοι οι εργαζόμενοι, όλοι οι συνταξιούχοι και όλοι οι κληρονόμοι των αποβιωσάντων έπεσαν στα δίχτυα της υστερίας. Όλοι οι Έλληνες, πλην των ανήλικων, ζητούν πίσω τα «κλεμμένα», με αιτήσεις και φόρμες, γραπτά στην αρχή και όταν όλες οι κόλλες των βιβλιοπωλείων τελείωσαν, ήρθε άλλη οδηγία.

Παρακαλούμε μόνο ηλεκτρονικά τα αιτήματά σας και πάλι άντε από την αρχή. Κωδικοί πρόσβασης, κλειδάριθμοι, γράμματα και ακαταλαβίστικα σύμβολα. Μαζί τους και η κυρά Κρυστάλλω που φώναζε τον γείτονα κομπιουτερά, να της εξηγήσει, τι είναι το γιούζερ νέιμ.

Οι αρμόδιοι των Υπουργείων, αλλά και οι τέως, των άλλων κομμάτων, σιωπούν. Για τους δικούς τους λόγους. Η Κυβέρνηση το βλέπει κάτι σαν λαχείο. Η αίτηση είναι μια αγορά ελπίδας. Όπως το λαχείο, το ξυστό ή το τζόκερ. Το αγοράζεις μην σου χρωστάει ο Θεός και η καλή και ανάποδη σου τύχη και σου κάτσει. Στην κυριολεξία ποτέ σου δεν περιμένεις, ότι θα κερδίσεις. Ας γίνουν οι εκλογές με τα αιτήματα των επιστροφών των κρατήσεων σε εκκρεμότητα και βλέπουμε.

Η αντιπολίτευση το βλέπει με πονηρό μάτι. Ας κάνουν τις αιτήσεις, θα σκέφτεται και αν απογοητευθούν, τότε ορμάμε να κερδίσουμε ψήφους. Στην κυριολεξία κανείς από αυτούς δεν θέλει να επιστρέψει τα «κλεμμένα» γιατί απλούστατα δεν τα έχει. Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος, λέει το αρχαίο ρητό.

Το περίεργο είναι ότι εμείς πιστεύουμε ότι έχουμε. Βλέπουμε τις μίζες, που κάποτε έβαζαν μπρός συνειδήσεις και ηθικές και νομίζουμε πως θα επιστρέψουμε πίσω. Στις καλές εποχές. Τότε που διορίζονταν κατά εκατομμύρια, τρώγανε οι κολλητοί με τις κουτάλες, γλύφανε οι νηστικοί κανένα ξεροκόκαλο και το καράβι βούλιαζε σαν τον Τιτανικό.

Το παράξενο ήταν, ότι ενώ έπεφτε από ξέρα σε ξέρα, ενώ οι χειμώνες επέρχονταν δρυμείς, εμείς ετοιμαζόμασταν για ηλιοθεραπεία στην κουπαστή. Στην εύφορη κοιλάδα των υποσχέσεων, αυτοί που περίμεναν, πέθαναν από την πείνα. Τελικά ζούμε όλοι εμείς σε μια κοιλάδα υποσχέσεων. Βλέπουμε τα χιόνια και τις παγωνιές να πλησιάζουν και εμείς, αδαείς. ανιστόρητοι, κακομαθημένοι και αδιόρθωτοι, πιστεύουμε στις υποσχέσεις. Καλό χειμώνα λοιπόν.

Κωνσταντίνος Τζέκης

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *