Καταγγελία για βανδαλισμό Μουσείου στην Καλλιθέα Πρεσπών

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Στα κρυφά και στις σκιές για να μην τους δει κανείς, θρασύδειλοι, προχώρησαν στον βανδαλισμό του Μουσείου της ΚΕ του ΚΚΕ, αφιερωμένο στη δράση των ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΔΣΕ στην Καλλιθέα Πρεσπών. “Βρώμισαν” με το εμετικό αντικομμουνιστικό σύνθημα τους τοίχους του Μουσείου που αναδεικνύει την περήφανη Ιστορία του λαϊκού κινήματος στην περιοχή Βίτσι και Πρεσπών.

αντικομουνιστικό σύνθημα

Αυτό που τους ενοχλεί είναι η πρωτοπόρα και ακούραστη δράση του ΚΚΕ για πάνω από 100 χρόνια. Τους ενοχλεί γιατί η ιστορία και οι αγωνιστικές παραδόσεις της περιοχής είναι άρρηκτα δεμένες με την ιστορία και την ηρωική πορεία του Κόμματός μας και αυτό το αναγνωρίζει ο κόσμος.

Τέτοιες κινήσεις αποτελούν προσβολή για τις δεκάδες χιλιάδες του λαού που πολέμησαν, υποβλήθηκαν σε βάρβαρα βασανιστήρια, κλείστηκαν στις εξορίες, συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην ανάπτυξη της δράσης ενάντια στους ναζί κατακτητές, τους ντόπιους συνεργάτες τους καθώς και τον αγώνα για μια ελεύθερη Ελλάδα χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, πέρα από την αυτονόητη καταδίκη του βανδαλισμού του Μουσείου, να δυναμώσουν την πάλη κατά του φασισμού – ναζισμού, του ρατσισμού και του συστήματος που τον γεννά και τον θρέφει, να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την ανασυγκρότηση του κινήματος της εργατικής τάξης και τη συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας, όχι μόνο για την ανακούφιση από τα σημερινά οξυμένα προβλήματα αλλά και για να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις για τη ριζική ανατροπή, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Τομεακή Επιτροπή Φλώρινας

ΚΚΕ

Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.