Καταγγελία: Τραγικές εικόνες και φαινόμενα κανιβαλισμού στον Ζωολογικό Κήπο Φλώρινας (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία πολίτη στο διαδίκτυο, στον Ζωολογικό Κήπο Φλώρινας παρατηρούνται τραγικές σκηνές και φαινόμενα κανιβαλισμού.

Όπως θα δείτε στο βίντεο, μια γαλοπούλα τρώει τη συγκάτοικό της. Σε άλλο κλουβί, όπως αναφέρει, τα παγώνια τρώνε τα περιττώματά τους. 

«Πουλιά που δεν μπορούν να πετάξουν και κουνέλια που δεν έχουν χώμα να ακουμπήσουν, όλα ζουν σε φρικτά τσιμεντένια κλουβιά».

Δείτε περισσότερα στο zougla.gr


Η επιστολή-καταγγελία αναφέρει τα εξής:

Έχω επισκεφτεί τον Ζωολογικό κήπο Φλώρινας 2 φορές από το καλοκαίρι.
Ο κήπος επαναλειτουργεί με πρόγραμμα ΕΣΠΑ του Δήμου Φλώρινας από το 2016. Έχουν φτιάξει μια σειρά από κλουβιά χαμηλού ύψους με κοτετσοσυρμα και στην βάση μόνο τσιμέντο σαν αυλή. Το κάθε κλουβί έχει και ένα δωματιάκι.

Στον δημοτικό ζωολογικό κήπο είναι φυλακισμένα περιστέρια, φασιανοί, κουνελάκια, ένας λαγός, κότες, φραγκόκοτες, παγώνια, γαλοπούλες, χήνες, κριάρια, προβατίνες και ένα αρνάκι.

Την τελευταία φορά που πήγα (Δευτέρα 16/9) είδα μια γαλοπούλα να τρώει την νεκρή συγκάτοικό της, τα παγώνια να τσιμπάνε τα κακά τους.

Όλα τα πτηνά και τα κουνέλια δεν έχουν πρόσβαση σε χώμα πάρα μόνο σε τσιμέντο και φυσικά κανένα πτηνό δεν μπορεί να πετάξει.

Σας κάνω έκκληση για βοήθεια προκειμένου να τελειώνει αυτή η κακοποίηση. Σκέφτηκα την καταγγελία αλλά επειδή είναι Δημοτικό έργο και μέσω ΕΣΠΑ δεν πιστεύω ότι αρκεί μια μόνο καταγγελία.

Το φιλοζωικό σωματείο Φλώρινας δεν ξέρω αν έχει κάνει κάποιες ενέργειες.

Σας παρακαλώ κάντε κάτι.
Το θέαμα είναι φρικτό.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σόνια Χαραλαμπίδου
6906.890.307

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *