Καταρρίπτεται το στρατηγικό σχέδιο του Μιλτιάδη (Χρονογράφημα του Φοίβου Ιωσήφ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Χρειάστηκαν δυόμιση χιλιάδες χρόνια για να καταλάβουμε πόσο ανούσιο και κίβδηλο ήταν το στρατηγικό σχέδιο του Μιλτιάδη στον Μαραθώνα. Όλα μια φούσκα που την χρησιμοποίησε και ο Γερμανός στρατηγός των τεθωρακισμένων Γκουντέριαν στην επίθεση κατά της Ρωσίας. Στην Αμερική διδάσκεται ακόμη και σήμερα στο West Point η τεχνική του Μιλτιάδη. Ενισχυμένα άκρα με ασθενές κέντρο.

Ευτυχώς, οι σύγχρονες Ελληνικές κυβερνήσεις αντελήφθησαν το τεράστιο αυτό λάθος και σήμερα το διορθώνουν με νέα πολιτικά στρατηγήματα. Ενισχύουμε το κέντρο και αποδυναμώνουμε τα άκρα. Σκέψη ανωτέρα παντός στρατηγήματος για την παράταξη των δυνάμεών μας.

Καθημερινά ακούμε την εφαρμογή του σχεδίου ‘’αντιΜαραθών’’ από τους πολιτικούς εγκεφάλους και εκπλησόμεθα ευχαρίστως διότι παρά το κενόν των κρανίων αποδεικνύεται η ύπαρξη σκέψης και κυρίως πέψης.

Προ δύο ημερών εγκαινιάσαμε νέους σταθμούς στο Μετρό Αθηνών. Προ καιρού ανακοινώσαμε την κατασκευή νέου Ωνάσειου μεταμοσχευτικού κέντρου στην Αθήνα. Παράλληλα άρχισε η αναμόρφωση του πάλαι ποτέ αεροδρομίου του Ελληνικού στην Αθήνα. Ογδόντα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην Αθήνα. Και πολύ σωστές κρίνονται όλες αυτές οι επενδύσεις που θα ενισχύσουν το κέντρο μας.

Παίζουμε πλέον μόνον με τα χάφ. Δεν μπορεί να απαιτεί η Ευρυτανία σιδηρόδρομο ή αούτομπαν και η Ξάνθη νέα χάραξη του ΟΣΕ. Όχι, δεν είμαστε χωρικοί, είμαστε πρωτευουσιάνοι και σαν τέτοιοι θα παραμείνουμε.

Αφού ενισχύσουμε το κέντρο μας και μεταφέρουμε εδώ και όλες τις στρατιωτικές μας μονάδες ας έρθει ο Ερντογάν να μας καταλάβει, θα σπάσει τα μούτρα του. Ας καταλάβει την Κομοτηνή και την Ηγουμενίτσα, άνθρωπο δεν θα βρεί εκεί.

Το σχέδιο αυτό εφήρμοσε και ο Ρώσος Στρατηγός Κουτούζωφ κατά την επίθεση του Ναπολέοντα. Άδειασε την Μόσχα και πείνασαν οι Γάλλοι. Έτσι κι εμείς, θα μεταφέρουμε τα σιτηρά στο λεκανοπέδιο, να δούμε τι θα φάνε οι Τούρκοι στρατιώτες στο Διδυμότειχο.

Ευφυής σκέψη που υπερακοντίζεται πάνω από το φτωχό σχέδιο του Στρατηγού Μιλτιάδη. Οι καιροί ου μενετοί. Η Βουλή αποφασίζει αποκλειστικά για την Αττική.

Οι πόλεις μας αδειάζουν με ταχύτητες φόρμουλα 1, όμως εμείς εκεί, σταθεροί, στις διδαχές Κουτούζωφ. Υπουργοί, Πρωθυπουργοί, Πρόεδροι και Βουλευτάδες επιμένουν στην προσωπική τους εγκεφαλοπάθεια με σαφή συμπτώματα της νόσου Alzheimer.

Στην επαρχία δεν δημιουργείται ούτε μία θέση εργασίας πλην delivery και Cappuccino latte. Η Ελλάδα μοιάζει μία χώρα με σοβαρή μυελική άνοια και απογοητευτικά ιατρικά προγνωστικά. Η επιστήμη έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Καμμία σκέψη για το τι θα γίνει η Καστοριά, τα Γιαννιτσά και η Κάρυστος. Υποθέτω πως οι Βουλευτές έχουν εμπιστοσύνη στην μεγαλοθυμία και τα σχέδια του κ. Τσαβούσογλου.  Εμάς Λένορμαν δώσε μας και πάρε δέκα Τρίκαλα μαζί με τον Τσιτσάνη.

Νομίζω πως έφθασε η ώρα να αξιοποιηθεί αμυντικώς και η Αγία Βαρβάρα σε συνδυασμό με τα Σούρμενα.  Άκου Γιάννενα, που ζούμε, στους Βαλκανικούς του 1912-13; Αάα, δεν ξαναχάνουμε εμείς ποτέ  τόσους φαντάρους, αυτό ήταν μια καθαρή τρέλα.

Σας διεμήνυσα το πολιτικό μου όραμα μαζί με των πολιτικών μας.

Φοίβος Ιωσήφ

Φοίβος Ιωσήφ

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.