Κατασκευή e-shops: Ψωνίστε οικονομικά, γρήγορα και… ηλεκτρονικά

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Η τεχνολογική πρόοδος και η δυναμική που έχουν επιδείξει οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το Διαδίκτυο τις τελευταίες δεκαετίες έχουν αναδειχθεί ως βασικοί ρυθμιστές της ανθρώπινης δραστηριότητας και συμπεριφοράς, και αυτό ισχύει σε παγκόσμιο επίπεδο και σε κάθε τομέα της ζωής. Πολλά επαγγέλματα, για παράδειγμα, μεταφέρθηκαν από τους συνήθεις φυσικούς τους χώρους στις οθόνες των υπολογιστών κατασκευάζοντας τις σελίδες τους. Οι καθηγητές άρχισαν να διδάσκουν όχι από έδρας αλλά από… οθόνης, οι δημοσιογράφοι έπαψαν να βλέπουν τα άρθρα τους τυπωμένα στο χαρτί, ενώ ακόμα και κάποιοι γιατροί εξετάζουν τους ασθενείς τους με τη διαμεσολάβηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, καθιστώντας την τηλεϊατρική ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην επιστημονική πρόοδο.

Μοιραία, και η επιχειρηματικότητα πέρασε στην ψηφιακή εποχή, με πολλά φυσικά εμπορικά καταστήματα να λειτουργούν παράλληλα με τα ηλεκτρονικά καταστήματα ή με τα τελευταία να αποτελούν πια τη μοναδική επιλογή για συναλλαγή με τους καταναλωτές, αφού κάποια φυσικά καταστήματα έκλεισαν ή ανέστειλαν τη λειτουργία τους.             

Η έξυπνη αρχή που διέπει τα e-shops, που είναι ουσιαστικά η απλότητα, αφού τα προϊόντα που χρειάζονται χρόνο για να ιδωθούν τώρα πια είναι εύκολα επισκέψιμα πάνω σε μια οθόνη, δίνει μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα στον νέο τύπο εμπορίου. Κι αυτό γιατί ο καταναλωτής έχει την ευχέρεια να επιλέξει ό,τι θέλει από μια πολύ μεγάλη γκάμα προϊόντων, από την άνεση του σπιτιού του και μάλιστα 24 ώρες το 24ωρο, αφού οι ιστοσελίδες δεν έχουν… ωράριο καταστημάτων.             

Η μεγάλη δύναμη των ηλεκτρονικών καταστημάτων γιατί πραγματικά σήμερα επιβάλλεται και  αξίζει να ανοίξω eshop έγκειται στην ιδιότυπη… δημοκρατικότητά τους, καθώς δεν χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα για το στήσιμό τους, με τα αρχικά έξοδα να αφορούν ένα στοιχειώδες εμπόρευμα, την κατασκευή μιας ιστοσελίδας που θα λειτουργεί ως βιτρίνα της επιχείρησης, καθώς και τα μεταφορικά κόστη που απαιτούνται για την παράδοση των παραγγελιών. Η διαφήμιση, πάλι, δεν είναι κοστοβόρα, ενώ μπορεί να γίνει και δωρεάν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γι’ αυτόν τον λόγο και πολλοί νέοι βρίσκουν στα e-shops έναν επαγγελματικό δρόμο με προοπτικές, ο οποίος μάλιστα δεν απαιτεί μεγάλο κεφάλαιο για την έναρξη της επιχείρησης.

Καλό είναι, βέβαια, κι εμείς ως καταναλωτές να δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε προσπάθειες νέων ανθρώπων, που αφιερώνουν χρόνο στο να παρουσιάσουν κάτι καινοτόμο και πρωτοποριακό, και να στηρίζουμε τα όνειρά τους. Ωστόσο και οι παραδοσιακές επιχειρήσεις που αποκτούν ηλεκτρονικό κατάστημα παράλληλα με τα φυσικά τους πρέπει να στηριχθούν, καθώς προφέρουν θέσεις εργασίας σε ειδικότητες όπως αυτές του διαφημιστή, του τεχνικού ηλεκτρονικών υπολογιστών, του μάνατζερ, του γραφίστα, του ταχυδρόμου ή ταχυμεταφορέα και πολλές άλλες.         

Η πανδημία οπωσδήποτε βοήθησε τα e-shops να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο, καθώς για ένα διάστημα αποτέλεσαν για πολλούς τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο μπορούσαν να προμηθευθούν απαραίτητα προϊόντα, αλλά ούτως ή άλλως η δυναμική τους ήταν ήδη μεγάλη και η ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού εξαιρετικά θερμή. Και όσα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν τις αρχές του επαγγελματισμού, της εντιμότητας και του σεβασμού απέναντι στον πελάτη δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα όσον αφορά το μέλλον τους στον απαιτητικό αλλά ενδιαφέροντα χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Αντίθετα, φαίνεται πως θα συνεχίσουν να είναι για πολύ καιρό ένας αναπτυσσόμενος κλάδος που θα έχει τη χαρά να προσελκύει και να προσλαμβάνει νέους εργαζόμενους, δίνοντας διέξοδο σε πολλούς ανθρώπους με ταλέντο και όρεξη για δουλειά.   

Περισσότερες Πληροφορίες:  seo τεχνικές – ags.gr για προώθηση και μάρκετινγκ ιστοσελίδων και eshop

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.