“Κι όμως η γη γυρίζει…” (του Θανάση Γερμανίδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

“Κι όμως η γη γυρίζει” (ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ)

  1. Η επιστήμη, είναι συσσωρευμένη γνώση του ανθρώπινου είδους. Αρχίζει από την εποχή των πρωτεύοντων και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Υπηρετεί τις εξελισσόμενες ανάγκες των ανθρώπων. Η ανάπτυξη της Ιατρικής έχει σώσει από τον θάνατο δισεκατομμύρια ανθρώπων. Βεβαίως υπάρχουν και οι μαύρες πλευρές της. Κατασκευή όπλων – πόλεμοι – μόλυνση της μητέρας φύσης κλπ. Τώρα με τον επικίνδυνο και ταχύτατα εξαπλούμενο κορωνοϊό, η επιστήμη μόνο καλείται να δώσει λύση.
  2. Η πίστη είναι μεταφυσική ανάγκη απολύτως σεβαστή για όποιον την έχει ανάγκη. Καλόν είναι να μη μπαίνουν σε αλληλοεξάρτηση η επιστήμη με τη θρησκεία.
  3. Η κα. Γιαννάκου, βουλευτής της ΝΔ δήλωσε: “Αν αμφισβητούμε την επιστήμη, τότε να πηγαίνουμε στην εκκλησία για θεραπεία. Δεν το κάνουμε όμως”
  4. Πόνος. Ήρθε η άνοιξη, δεν μπορώ να χαρώ τ’ανθισμένα δένδρα. Ήρθε μια άνοιξη σκληρή, γεμάτη πόνο. Σήμερα ένα φοβισμένο χιόνι στρώνει αθώα τις σκεπές μας. Αθώοι κι αυτοί που φεύγουν. Η αγάπη μας ας τους συντροφεύει.
  5. Μπορεί η ποίηση να μη μπορεί να σκοτώσει τον κορωνοϊό, μπορεί όμως να σκοτώσει το άγχος, την ανυπομονησία, την κατάθλιψη. Γι’αυτό σας αφιερώνω ένα ποίημα του Κ.Π.Καβάφη (μέγιστος)
    ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ
    Κι αν δεν μπορείς να κάμεις τη ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις μεσ’ την πολλη συνάφεια του κόσμου, μεσ’ στις πολλές κινήσεις κι ομιλίες. Μην την εξευτελίζεις, πιάνοντας την, γυρίζοντας συχνά κι εκθέτοντας την στων σχέσεων και των συναναστροφών την καθημερινή ανοησία, ώσπου να γίνει σα μια ξένη φορτική.
  6. Οι επώνυμοι σε όλον τον κόσμο έχουν το προνόμιο να ανακοινώνεται ότι είναι φορείς του ιού. Βέβαια δεν τους ζηλεύω. Απλώς μου κακοφαίνεται που ο ιός κάνει διακρίσεις…

Θανάσης Γερμανίδης

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.