ΚΚΕ: Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση στο μνημείο του ΔΣΕ στη Φλώρινα

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, η Φλώρινα ήταν ο σταθμός της τελευταίας μέρας της εκδρομής των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τα πανεπιστήμια της Αττικής.

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έκαναν πορεία από το ΚΤΕΛ της Φλώρινας στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια, κατέληξε στο μνημείο για τη μάχη της Φλώρινας. Εκεί, στο μνημείο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με ομιλητή τον Γιώργο Κουδούνα, μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας και Γραμματέας της ΤΕ Φλώρινας. Επίσης, έγινε κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και μέσα σε ιδιαίτερο κλίμα συγκίνησης ακούστηκε το πένθιμο εμβατήριο. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του Κόμματος.

Στην ομιλία του ο Γ. Κουδούνας αναφέρθηκε στην ιστορία του μνημείου, αλλά και στη μάχη της Φλώρινας και το ανοσιούργημα που έχωσε νεκρούς και ζωντανούς μαχητές του ΔΣΕ σε ένα λάκκο στο σημείο που βρίσκεται σήμερα το μνημείο, ενώ αναφέρθηκε γενικότερα στον τιτάνιο αγώνα του ΔΣΕ.

Μια αναλυτική περιγραφή της μάχη της Φλώρινας είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και στο πούλμαν καθώς μετέβαιναν στη Φλώρινα οι εκδρομείς, από τον Θανάση Λεκάτη, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΚΚΕ
ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *