Κοκορομαχίες αλλά και Ιδεολογικοί Αναπροσανατολισμοί στη Βαριά Σκιά της Πανδημίας (Του Γιάννη Στρατάκη, π. Νομάρχη Φλώρινας & Περ. Συμβούλου)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Προς τί η συζήτηση για την καθυστερημένη πρωθύστερη και ελλειπή βεβαίως, στελέχωση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ ,αν και προηγήθηκε η εμπειρία του Μαρτίου.

Γιατί ξενίζει το γεγονός όταν είναι γνωστή η ιδεολογική -νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση της σημερινής Κυβέρνησης; Το ζούμε στην Δυτική Μακεδονία με την ταχεία απολιγνιτοποίηση.

Απλά η πανδημία  δεν επέτρεψε την συνέχεια της κατεδάφισης του Ε.Σ.Υ και τη στροφή στα ιδιωτικά επενδυτικά σχήματα και στο χώρο της υγείας, κοινώς εμπορευματοποίηση. Η στάση μάλιστα των ιδιωτικών μονάδων υγείας και ο εξαναγκασμός για την επίταξή τους μας δίνει ένα χρήσιμο και κρίσιμο μήνυμα τι μας περιμένει στο μέλλον αν επικρατήσει αυτό το μοντέλο.

Η πανδημία οδηγεί την Κυβέρνηση σε αναγκαστική στροφή  και στην ενίσχυση της τελευταίας στιγμής του Ε.Σ.Υ, αφού «η ψυχή της» είναι αλλού. Έτσι γίνεται όταν κάτι σου επιβάλλεται από ανάγκη και θα ήθελες να το αποφύγεις.

Ας μείνουμε έστω και έτσι σ’ αυτό που συμβαίνει, έστω με υστερόβουλη καθυστέρηση, ελπίζοντας –αν και αμφίβολο- στην αλλαγή ιδεολογικής προσέγγισης της Κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας με την συνειδητή αναδιοργάνωση του Ε.Σ.Υ., που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικό αγαθό  για την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού.

Υ.Γ.:

– Δεν  υπάρχει καλύτερη απάντηση σε όσους  προσπαθούν να παραβλέψουν ή να εξομοιώσουν τους πολιτικούς σχηματισμούς παραγράφοντας τις ιδεολογικές τους διαφορές.

-Με την ευκαιρία: γιατί η διαχείριση της πανδημίας γίνεται με τέτοιο συγκεντρωτικό τρόπο χωρίς την ενεργή εμπλοκή ιδιαίτερα της Αυτοδιοίκησης Β’ αλλά και Α’ βαθμού;

-Λερναία ύδρα η πανδημία, μην αποποιούμαστε πρώτα την προσωπική μας ευθύνη για την προστασία μας και την προστασία των συνανθρώπων μας. Από την υπεύθυνη στάση του καθένα και της καθεμιάς μας εξαρτάται.

Γιάννης Στρατάκης

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 960 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.