Κομματικά καραγκιοζιλίκια (του Γιάννη Χριστάκη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Κάθε φορά που γίνονται διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Μακεδονικού προβλήματος στην Ελλάδα διοργανώνουν συλλαλητήρια και βροντοφωνάζουν στις πλατείες και στα τηλεοπτικά κανάλια πως η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική. Έδαφος όμως με το όνομα Μακεδονία έχει και η Βουλγαρία και τα Σκόπια. Άρα οι Σκοπιανοί δεν μας κλέβουν το όνομα, την ιστορία μας κλέβουν.

Και για να είμαστε πιο ειλικρινείς τους άφηναν οι Ελληνικές κυβερνήσεις να μας την κλέβουν. Αυτό είναι εθνική προδοσία.

Οι διπλωματικές ευκαιρίες που δόθηκαν στο πέρασμα του χρόνου, χάνονταν στις υψωμένες σημαίες και στα συνθήματα του όχλου, στα κομματικά συμφέροντα και το πολιτικό κόστος.

Μια τέτοια κρίσιμη ευκαιρία για τη χώρα μας χάθηκε το 1992. Ο τότε πρωθυπουργός Κωσταντίνος Μητσοτάκης είχε έρθει σε συμφωνία με τον διαλλακτικότατο πρωθυπουργό των Σκοπίων Γκλιγκόρωφ για σύνθετη ονομασία και θα απαγορευόταν με διεθνή συνθήκη το ιστορικό πλιάτσικο των Σκοπίων.

Όμως και τότε κυριάρχησαν, το συναίσθημα και οι ακραίες κραυγές στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Αποκαλούσαν προδότη τον Μητσοτάκη και όπως συμβαίνει πάντα, η διχόνοια για το κομματοψηφοθηρικο συμφέρον, έβαλαν ταφόπλακα σε μια κρίσιμη εθνική ευκαιρία.

Εικοσιέξι χρόνια από τότε οι Σκοπιανοί όργωναν όλο τον κόσμο προσπαθώντας να νομιμοποιήσουν τα κλεψιμέικα. Φύτεψαν σε κάθε Σκοπιανή πλατεία ομοιώματα του Μέγα Αλέξανδρου. Κατάφεραν τη διεθνή αναγνώριση με το όνομα σκέτο Μακεδονία και όλα αυτά ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ!!!

Οι γνωστοί “Ελληναράδες” διοργανωτές μετά 26 χρόνια ροχαλητό, ξύπνησαν ξαφνικά τώρα που ξανατέθηκε το ζήτημα. Διοργανώνουν ξανά συλλαλητήρια και στέλνουν στους 300 εκπροσώπους του έθνους ονομαστικές απειλητικές επιστολές. Ζητούν από τον Καμμένο να γίνει Σαμαράς και να ρίξει τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τι;;;

Τα κομματικά καραγκιοζιλίκια και οι επαγγελματίες “Μακεδονομάχοι” βάλτωσαν το Μακεδονικό ζήτημα.

Φλώρινα 16 Ιουλίου 2018
Γιάννης Χριστάκης

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *