Κορέα: Πυρηνικά vs Χρήμα

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Γράφει ο Σταύρος Γεωργίου

Οι Αρχές της Βόρειας Κορέας δεν θα δεχτούν ποτέ την πρόταση της Δημοκρατίας της Κορέας για αποπυρηνικοποίηση με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια. Αυτό δήλωσε η Κιμ Γιο Τζονγκ, αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, η οποία κατέχει τη θέση του αναπληρωτή επικεφαλής του τμήματος προπαγάνδας και κινητοποίησης της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος της Κορέας (WPK).

«Δεν ξέρω ποιες άλλες θρασύδειλες ιδέες θα αναπτύξουν στη συνέχεια, αλλά θα ξεκαθαρίσω ότι δεν θα ασχοληθούμε ποτέ με αυτό», δήλωσε η Κιμ Γιο Τζονγκ. Σύμφωνα με αυτήν, η πρωτοβουλία του προέδρου της Δημοκρατίας της Κορέας, Γιούν Σεόκ Γιολ, δείχνει «το ύψος της βλακείας» και είναι απλώς ένα αντίγραφο της πρότασης ενός άλλου Νοτιοκορεάτη προέδρου, του Λι Μιούνγκ Μπακ.

«Η σκέψη ότι ο Γιούν Σεόκ Γιόλ ονειρεύεται να ανταλλάξουμε το περιουσιακό μας στοιχείο ─πυρηνικούς πυραύλους─ για “οικονομική συνεργασία” και αυτό είναι το σχέδιό του, κάνει κάποιον να πιστεύει ότι είναι πραγματικά αφελής και ακόμη νέος. Κανείς δεν αλλάζει τη μοίρα του για μια πίτα καλαμποκιού». Κατά τη γνώμη της, η υπόθεση ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας θα συμφωνήσει να λάβει μέτρα για την αποπυρηνικοποίηση, είναι μια εγγενώς εσφαλμένη υπόθεση….

Συνεχίστε την ανάγνωση: https://www.geoeurope.org/2022/08/20/korea-pyrinika-vs-xrima/

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.