ΚΟΡΩΝΑ – ΙΟΣ (Βασιλικός – ιός) [του Ιωάννη Ευθυμιάδη]

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ο κορώνα ιός είναι ένας (εξελιγμένος) μεταδοτικός ιός αφής, αιτιοκρατικός εξωτερικός παράγοντας. Υπάρχουν δύο ειδών ιοί, ο φυσικός που βρίσκεται σε κάθε ζωντανό και φυτικό οργανισμό και ο εργαστηριακός, βιοχημικός (τεχνητός) ιός.  

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το γενετικό υλικό των φυσικών ιών κάθε ζωντανού οργανισμού αποτελείται από νουκλεϊκό οξύ. Το γενετικό υλικό κάποιων ιών αποτελείται από DNA και κάποιων άλλων από RNA, δίκλωνο η μονόκλωνο.

Αυτό ακριβώς μας βεβαιώνει  τον φυσικό νόμο των δύο αντιθέτων + θετικό – αρνητικό. Ο νόμος των αντιθέτων στη φύση και σε κάθε ζωντανό οργανισμό είναι ισορροπημένος και αρμονικός.

Τώρα εάν προκύψει κάποια διατάραξη ισορροπίας  από κάποιο εξωτερικό παράγοντα (κρυολόγημα) ο αρνητικός ιός RNA μονόκλωνος μεταμορφώνεται σε θετικό ιό DNA δίκλωνο και εισχωρεί στο κύτταρο ως ξενιστής…

Η σωστή διάγνωση του ιατρού θα μας δώσει την σωστή αντιβίωση για την ίαση και επανερχόμαστε πάλι στην αρμονική ισορροπία.

Σε σχέση με τον εργαστηριακό ιό υπάρχει θέμα. Να τεθούν δύο υποθετικά παραδείγματα. Στο ερευνητικό και πειραματικό βιοχημικό εργαστήριο δημιουργείται κάποιο ατύχημα διαρροής.

Οι συνέπειες θα είναι τρομακτικές, δεν θα βρεθεί εύκολα το αντίδοτο (φάρμακο) διότι θα έχουμε να κάνουμε με άγνωστο παράγοντα χ του ιού.

Το δεύτερο υποθετικό παράδειγμα είναι αν όντως πειραματικά ανακαλυφθεί κάποιος βιοχημικός ιός και γίνει ένα ατύχημα διαρροής οι συνέπειες θα είναι πιο ήπιες διότι θα είναι γνωστός ο παράγοντας του ιού.

Ο κορώνα ιός μας δείχνει τα χαρακτηριστικά ενός βιοχημικού παράγοντα.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Ο κορώνα ιός έχει κατακτήσει όλους τους ανθρώπους στον πλανήτη Γή, αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρέπει όλοι να το συνειδητοποιήσουμε και να πάρουμε αυστηρά μέτρα προστασίας.

Ο κορώνα ιός βρίσκεται ήδη μέσα σε όλους μας και αναμένει σιωπηλός, η εκδήλωσή του θα εξαρτηθεί από τον καθένα μας προσωπικά εάν δεν πάρουμε σοβαρά τα μέτρα προστασίας του κράτους.

Το μίνιμουμ διάρκειας ζωής ενός ιού, όταν ολοκληρώνει τον κύκλο του κρατάει 7 (επτά) ημέρες. Το μάξιμουμ είναι αόριστο, εξαρτάται ανάλογα από την επώαση του ιού, όμως πάντα βασισμένοι στο ιερό αριθμό 7 επτά. Παράδειγμα, διάρκεια 7-14-21-28 κ.λ.π. ημέρες, μήνες ή χρόνια.

Ιωάννης Ευθυμιάδης


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 926 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό8%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *