Κορώνα και ιός… (του Θανάση Γερμανίδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

1) Ακούω στην τηλεόραση να μιλάει για τον κορωνοϊό ένας επιδημιολόγος: “Ευτυχώς που στην Ελλάδα έχουμε 417 νεκρούς ενώ στο Βέλγιο οι νεκροί έφτασαν τους 19.000”. Αυτό το “ευτυχώς” είναι και άστοχο και απαράδεκτο. Είναι σαν να μην λυπόμαστε τους περισσότερους νεκρούς στο Βέλγιο. Δεν έχει σημασία πόσοι είναι οι νεκροί διότι οι νεκροί Έλληνες και Βέλγοι είναι νεκροί και πρέπει να λυπόμαστε για όλους. Αν ήταν αντίστροφα τα νούμερα τι θα μας έλεγε ο μειωμένης ευαισθησίας κ. καθηγητής; Όταν λέμε, ευτυχώς που οι νεκροί στην Ελλάδα είναι μόνο 417 (5-10-2020) και εδώ το “ευτυχώς” είναι άστοχο και απαράδεκτο. Υπονοεί ευτυχώς που δεν είναι περισσότεροι. Λίγοι είναι οι 417; Και έναν νεκρό να έχουμε δεν λέμε ντόκτορ “ευτυχώς”. Και μια ζωή έχει την αξία της.

2) Όταν γίνεται κάποια μεγάλη καταστροφή – σεισμός – πυρκαγιές – πλημμύρες – και τώρα κορωνοϊός, χρησιμοποιούμε τον χαρακτηρισμό “Θεομηνία”. Ετυμολογικά, η λέξη είναι σύνθετη. Θεός + μήνις – οργή. Δηλαδή εκδηλώνεται η οργή του θεού, πάνω στους ανθρώπους για να τους τιμωρήσει. Αυτό πιστεύουν όσοι υπερπιστεύουν στον Θεό. Σεβαστή κάθε πίστη. Προσωπικά πιστεύω ότι ο θεός δεν ασχολείται με τα ανθρώπινα, ούτε είναι κακός. Αν ο θεός – θέλει να τιμωρήσει τους κακούς ανθρώπους, αδικεί τους καλούς χριστιανούς, που και αυτοί υφίστανται τις συμφορές. Αν έπεισα έστω και έναν σε αυτά που πιστεύω μπορώ να κάνω κόμμα μαζί του.

3) Η Ελλάδα και η Κύπρος περίμεναν κυρώσεις κατά της Τουρκίας στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Μητσοτάκης και αυτός της Κύπρου κ. Αναστασιάδης ανέμεναν αποτελέσματα θετικά. Όμως άνθρακας ο θησαυρός. Η Τουρκία κάνει ότι γουστάρει γράφοντας στα οθωμανικά της παπούτσια της, την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ ακόμα και τους Αμερικάνους. Κρίμα που ο παλαβός Τράμπ ασχολείται με την υγεία του αλλιώς θα έκανε ντα τον Ερντογάν… σίγουρα… Αυτό που γίνεται είναι ότι οι χώρες είναι εγκλωβισμένες σε σημαντικά συμφέροντα. Αυτό που εισπράττουμε είναι ουδέτερες τοποθετήσεις και το περίφημο “βρέστε τα”. Η τελευταία απαράδεκτη ενέργεια του “Μωάμεθ” είναι η επέμβαση στην Αμμόχωστο της Κύπρου. Μια πόλη φάντασμα από τις 20 Ιουλίου 1974, που οι Τούρκοι έκαναν απόβαση στην Κύπρο με τις ευλογίες των Αμερικάνων, την αδράνεια ΝΑΤΟ, Ε.Ε., Αγγλίας και βέβαια λόγω της αντεθνικής δράσης της Χούντας των Αθηνών (Παπαδόπουλος, Πατακός, Μακαρέζος, Ιωαννίδης και λοιποί), που στις 15 Ιουλίου 1974 έκαναν πραξικόπημα κατά του Μακαρίου και διόρισαν πρόεδρο ένα ανδρείκελο, τον Νικόλαο Σαμψών. Απέτυχαν να δολοφονήσουν τον Μακάριο, πέτυχαν όμως να προκαλέσουν την Τουρκία να αδράξει την ευκαιρία ως “εγγυήτρια δύναμη” να εισβάλλει στις 20 Ιουλίου 1974 στην Κύπρο. Ήταν το μεγαλύτερο έγκλημα που έκαναν οι “υπερπατριώτες” χουντικοί. Σκληροί και αμετανόητοι, δεν ζήτησαν έστω μια συγγνώμη για όσα δεινά έκαναν στον ελληνικό και κυπριακό λαό…

Θανάσης Γερμανίδης

Θανάσης Γερμανίδης

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.