Κουβέντα να γίνεται… (Ο Ποιμήν)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Κουβέντα να γίνεται…

Πολύς θόρυβος, πολλές και διακεκριμένες προσωπικότητες (Σ.Καλεντερίδης, Ν.Μέρτζος, Η.Νικολακόπουλος και Σ.Σαββίδης), που ήρθαν στη Φλώρινα καλεσμένοι του Γ.Λιάνη στα Πρέσπεια και με την ευκαιρία έκαναν κουβέντα και για τα 70 χρόνια από τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου.

Ήρθαν στη Φλώρινα για να μας θυμίσουν την εθνική τραγωδία, όπου ο αδερφός σκότωνε αδερφό και ο γείτονας τον γείτονα. Στην κουβέντα όμως που ακολούθησε παρών ήταν μόνο ο αδερφός που υπηρέτησε στον Εθνικό Στρατό. Ο άλλος αδερφός που υπηρέτησε στις τάξεις του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος ήταν απών.

Τα δύο αδέρφια σ’αυτήν την κουβέντα δεν αντάμωσαν, δεν έδωσαν τα χέρια, δεν αγκαλιάστηκαν. Η απουσία του ήταν συνειδητή. Οπότε μια τέτοια κουβέντα μονόπλευρη με τα γνωστά χιλιοειπωμένα ήταν λάθος και χωρίς νόημα.

Το παρακάτω είναι από την διακήρυξη της Κ.Ε. του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος:

“…ο τρίχρονος αγώνας του ΔΣΕ υπήρξε δίκαιος, ηρωικός και μεγαλειώδης. Το ΚΚΕ είναι περήφανο για τη στρατιά ηρώων που διαπαιδαγώγησε. Χιλιάδες κομμουνιστές και κομμουνίστριες έδωσαν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων τους για να πάρει σάρκα και οστά η εποποιία του ΔΣΕ, πολεμώντας και περπατώντας μερόνυχτα, συχνά δίχως τροφή και ξυπόλητοι στους παγους και τις θύελλες…”

Η λογική λέει πως σε εμφυλίους πολέμους δεν υπάρχει εποποιία, δίκαιο και ηρωισμός. Δεν υπάρχουν νικητές και μεγαλεία, παρά μόνο ηττημένοι και βαθιά κατεστραμμένοι. Το ΚΚΕ δυστυχώς έχει μείνει στο 1946-49.

Εκλεκτικός θαυμασμός

Στην ίδια εκδήλωση για τα 70 χρόνια, τον λόγο πήρε και η Αντιδήμαρχος Φλώρινας Όλγα Μούσιου Μυλωνά όπου μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:

“…εκφράζω προσδοκίες κι ευχές για τη διοργάνωση της σημερινής ημερίδας με τη θεματική του Εμφυλίου στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων ‘Πρέσπες 2018’. Εκδηλώσεις που θεωρώ πως υπερβαίνουν κάθε προηγούμενη διοργάνωση όχι μόνο στο καλλιτεχνικό τους μέρος, αλλά και στο κομμάτι της συνεισφοράς μια κοινωνικής ενδοσκόπησης…”

Αμέτρητες φορές έχουμε ακούσει την Όλγα να μιλά δημόσια με θαυμασμό για τα “Πρέσπεια”. Ποτέ όμως δεν την ακούσαμε να πει κάτι και το κλειστό κολυμβητήριο που στοίχισε 3 εκατομμύρια ευρώ και που σαπίζει εδώ και 18 χρόνια στον κάμπο της Φλώρινας.

Και αυτό όπως και τα “Πρέσπεια” έχουν τον ίδιο δημιουργό. Δημιουργό ο οποίος εν σοφία εποίησε την δημόσια σπατάλη εδώ στη Φλώρινα.

Ο Ποιμήν

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *