Λιγνίτης… τέλος! (Ο Ποιμήν)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Η απόφαση για την απολιγνιτοποίηση της Δυτ. Μακεδονίας πάρθηκε στις Βρυξέλλες και είναι τελεσίδικη. Απόφαση που δεν μπορεί να την αλλάξει κανένα κόμμα, καμία κυβέρνηση. Ούτε τα θορυβώδη συλλαλητήρια των συνδικαλισταράδων, ούτε οι λιγοστές κομματικές αντιπαραθέσεις στα κανάλια.

Πάντως οι Δυτικομακεδόνες μένουν αμέτοχοι σε αυτή τη φθηνή αντιπαράθεση. Γι’αυτό και επιβάλλεται από τους θεσμικούς παράγοντες να κοιτάξουν το μέλλον και να μη χάνουν χρόνο. Να μελετήσουν τις όποιες προτάσεις όπως αυτές που δημοσίευσαν ο Καστοριανός πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και ο πρώην δήμαρχος Αμυνταίου και νυν περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Λιάσης, προτάσεις αναλυτικές και τεκμηριωμένες.

Να βάλουν μπρος τις απαιτούμενες ενέργειες ενωμένοι, για να είναι πανέτοιμοι και να διεκδικήσουν περισσότερα αναπτυξιακά κονδύλια που θα δοθούν από τις Βρυξέλλες για τη δίκαιη μετάβαση της Δυτ. Μακεδονίας στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.

Να το κάνουν τώρα για να αποτραπεί η οικονομική κατάρρευση που απειλεί την περιοχή. Να ‘χουν το νου τους, ΟΧΙ άλλες σπατάλες σε έργα που ποτέ δεν θα χρησιμοποιηθούν. Τα παραδείγματα τέτοιων έργων μέχρι τώρα πολλά. Επίσης να θυμίσουμε πως και η απομονωμένη Φλώρινα ανήκει στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας που απέχει 580 χλμ. από την Αθήνα, και λόγω Εγνατίας απομακρύνθηκε κι άλλο από τη Θεσσαλονίκη και έχει και έναν δύσκολο καρόδρομο για Πρέσπες και Αλβανία.

Ο ΠΟΙΜΗΝ


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.