Μάκης Ιωσηφίδης: Απάντηση στην επιστολή του Προέδρου του Ξινού Νερού

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

κ. Πρόεδρε,

στην επιστολή σας αναφέρετε ότι αγωνιάτε για το μέλλον του νερού και του χωριού σας και κανείς δεν έχει λόγο να αμφιβάλλει γι’ αυτό, αφού κάθε αιρετός εκλέγεται για να υπηρετήσει το κοινό συμφέρον.

Βέβαια, στο σημείο που μιλάτε για «διατήρηση του δημοτικού και κοινωνικού χαρακτήρα» του ξινού νερού, κάπου ο ειρμός χάνεται, καθώς εξ όσων γνωρίζουμε ήσασταν υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ. Θεοδωρίδη.

Ο πολιτικός σας ταγός, ο κ. Θεοδωρίδης, ήταν αυτός που συνέλαβε και υλοποίησε το σχέδιο για ιδιωτική επένδυση – με τη συμμετοχή της Μονομετοχικής Εταιρίας «Ξινό Νερό» – και έδωσε στην εταιρία Μαλαματίνα το 60% των μετοχών αυτής της εταιρίας που έχει το δικαίωμα εκμετάλλευσης της πηγής.

Τότε προφανώς συμφωνούσατε με τον κ. Θεοδωρίδη να πάρει η Μαλαματίνα τις μετοχές και τα δικαιώματα. Τώρα βλέπουμε ότι στέλνετε «βροντερό μήνυμα» εκφράζοντας τη διαφωνία σας…

Τι άλλαξε από τότε μέχρι τώρα;

Μήπως τότε ήταν η «καλή» Μαλαματίνα και τώρα είναι ο «κακός» Ιωσηφίδης; Μάλλον ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς αυτό που προβλέπεται είναι να πραγματοποιηθεί μία μεγάλη επένδυση, στα πρότυπα της επένδυσης που είχε συμφωνήσει ο κ. Θεοδωρίδης με την Μαλαματίνα, απλώς πιο βελτιωμένη.

Πάντως οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ο πολιτικός σας ταγός μπορεί να μετακινεί την σκέψη σας και τις απόψεις σας με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις: χθες ήσασταν υπέρμαχοι της ιδιωτικής επένδυσης και σήμερα την μάχεστε με μανία… Είναι άξιος συγχαρητηρίων!

Πάντως, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, υπάρχουν κάποια δεδομένα.

Το πρώτο είναι ότι το εργοστάσιο τα τελευταία χρόνια είχε απαξιωθεί πλήρως και είναι φανερό ότι στις σύγχρονες συνθήκες της αγοράς είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να σταθεί με όρους marketing μία δημοτική επιχείρηση.

Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από παντού είναι πολλά και προς μία κατεύθυνση: μην σπαταλάτε άλλο αυτό το πολύτιμο προϊόν με πειράματα…

Το δεύτερο είναι ότι είναι έτοιμη να υλοποιηθεί μία τεράστια επένδυση, που από τη μία θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για το Ξινό Νερό και την ευρύτερη περιοχή και από την άλλη θα κάνει το προϊόν γνωστό στην Ελληνική και την Ευρωπαϊκή αγορά.

Με την κατάσταση που παρέδωσε ο κ. Θεοδωρίδης το εργοστάσιο ήταν για κλείσιμο. Οι διορθωτικές παρεμβάσεις που έγιναν βελτίωσαν την κατάσταση, αλλά απέχουν πολύ από το να καταστήσουν το εργοστάσιο μία σύγχρονη και δυναμική παραγωγική μονάδα, που μπορεί να κατακλύσει την αγορά με το καταπληκτικό αυτό προϊόν.

Το τρίτο είναι ότι η καινούρια επένδυση θα λειτουργήσει παράλληλα με την Μονομετοχική «Ξινό Νερό», καθώς ο στόχος δεν είναι να κλείσει το σημερινό εργοστάσιο, αλλά να βελτιωθεί και να μπορέσει να σταθεί στην αγορά, ενώ παράλληλα μία ιδιωτική επένδυση θα λειτουργήσει ως ατμομηχανή για την προώθηση του προϊόντος.

Αυτός είναι ο ορισμός της ανάπτυξης και της συνεργασίας του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα, που τόσος λόγος γίνεται για αυτήν στα αυτοδιοικητικά συνέδρια.

Για τον λόγο αυτό πίστεψα και πιστεύω ότι οι νέοι άνθρωποι του Ξινού Νερού και του Δήμου Αμυνταίου γενικότερα πρώτα θα ακούσουν και μετά θα πάρουν θέση για μία επένδυση που μπορεί να φέρει κοσμογονία στο χωριό σας και στην προώθηση αυτού του καταπληκτικού προϊόντος, που έχει υποστεί σοβαρά πλήγματα στην αγορά από κακές πολιτικές.

Μάκης Ιωσηφίδης – Επιχειρηματίας και πρώην Δήμαρχος Αμυνταίου

Υ.Γ. Θεωρώ ανούσιο να απαντήσω στους χαρακτηρισμούς που δείχνουν ότι έχετε προσωπικό μένος εναντίον μου. Ας μείνουμε σε αυτά που ενδιαφέρουν τους συνδημότες μας!

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.