Μήνυμα της Ανεξάρτητης Ενωτικής Εκκίνησης Εκπαιδευτικών για την Εργατική Πρωτομαγιά

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Η εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα τιμής και αγώνα των εργαζομένων που, με τη διαχρονική τους πάλη, προσπαθούν να άρουν τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσουν και να διευρύνουν κατακτήσεις και δικαιώματα. Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και στην Ελλάδα με ορόσημο το 1893 και την εξέγερση των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη το 1936, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, της κυριακάτικης αργίας, την καταβολή αποζημίωσης σε όσους δεν μπορούσαν να εργαστούν λόγω εργατικού ατυχήματος, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού κ.ά. Μας θυμίζουν, ότι βασικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες.

Σήμερα εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνει όλη η υφήλιος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος των συνδικάτων, στην διεκδίκηση αιτημάτων και στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων απέναντι στις προθέσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ που στον τομέα της εκπαίδευσης βρίσκει “ευκαιρία” να περάσει πλήθος αντιδραστικών και αντιεκπαιδευτικών αλλαγών στην εκπαίδευση.

Εκφράζουμε την εναντίωσή μας σε κάθε μεθόδευση της  Κυβέρνησης, ειδικά αυτή την περίοδο, να περάσει νεοφιλελεύθερες, αντιεργατικές και αντιεπαιδευτικές ρυθμίσεις της πολιτική της ατζέντας. Εναντιωνόμαστε ταυτόχρονα σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας και σε οποιαδήποτε καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών μας δικαιωμάτων. Διεκδικούμε την πλήρη στήριξη του Δημόσιου Σχολείου, των Εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας.

H Ανεξάρτητη Ενωτική Εκκίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. τιμά την Ημέρα της Πρωτομαγιάς και την μνήμη των αγωνιστών της εργατικής τάξης. Καλούμε σωματεία και εκπαιδευτικούς εφόσον δύναται να εκφράσουν, με συμβολικές δράσεις (κατάθεση στεφάνων σε μνημεία αγωνιστών, κ.λ.π) και τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής που έχουν παρθεί από την Πολιτεία, την εναντίωσή μας στις πολιτικές που συρρικνώνουν το δημόσιο σχολείο, που προωθούν και ενισχύουν την ελαστική μορφή εργασίας, που μειώνουν μισθούς, που καταστρατηγούν και καταργούν κεκτημένα εργασιακών δικαιωμάτων μας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.