Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την 109η επέτειο των Ελευθερίων της Φλώρινας

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Φλωρινιώτισσες, Φλωρινιώτες,

Συμπληρώνονται φέτος 109 χρόνια από την ιστορική στιγμή που η Φλώρινα, μετά από 527 χρόνια υπό τον οθωμανικό ζυγό, πέρασε και πάλι σε ελληνικά χέρια.

Ήταν 7 Νοεμβρίου του 1912 όταν ο επίλαρχος Ιωάννης Άρτης παραλάμβανε την πόλη από τις τότε τοπικές αρχές και ύψωνε την ελληνική σημαία στο κτίριο της Μητρόπολης, ανοίγοντας με τον τρόπο αυτό το κεφάλαιο της νεότερης ιστορίας του τόπου μας, που κρατά μέχρι σήμερα.

Και μια μέρα αργότερα, στις 8 Νοεμβρίου 1912 – ανήμερα της εορτής των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ – εψάλη η ιστορική δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, παρουσία και του Διαδόχου Κωνσταντίνου.

Συνδημότισσες, συνδημότες,

Κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες, αναλογιζόμαστε όλοι τις ιδιαίτερες συνθήκες εκείνης της εποχής, τις συγκυρίες και όλους τους πρωταγωνιστές που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο, ώστε να απολαμβάνουμε όλοι μας σήμερα το αγαθό της Ελευθερίας.

Τιμούμε καθημερινά τους προγόνους μας, με τη σκέψη και τις πράξεις μας. Και αγωνιζόμαστε διαρκώς για μια Φλώρινα καλύτερη από αυτήν που παραλάβαμε.

Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στην Ιστορία και στους όπου γης Φλωρινιώτες. Ιδιαίτερα την περίοδο αυτή ας μας διδάξει ο αγώνας τους και αλληλέγγυοι ας αντιμετωπίσουμε την πανδημία βγαίνοντας απ’ αυτήν τη μάχη νικητές.

Χρόνια πολλά και ελεύθερα!

Βασίλης Νικ. Γιαννάκης
Δήμαρχος Φλώρινας

Δήμος Φλώρινας

Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.