Μήπως είσαι φασίστας; (του π.Γεώργιου Θεοδωρίδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Από τον Αδάμ και την Εύα μέχρι τον Χίτλερ (εκτός από τον Στάλιν…) όλοι οι βασιλείς, αυτοκράτορες, φαραώ, τσάροι, χαγάνοι, σουλτάνοι, κυβερνήτες, άρχοντες κλπ. ήταν φασίστες, δηλαδή αυταρχικοί.

Σήμερα η παγκοσμιοποίηση έχει βάλει αρνητικό πρόσημο στην λέξη “φασισμός”, “φασίστας”. Οι αντίθετοι στην παγκοσμιοποίηση πάλι αποκαλουν “φασίστες” τους εκπροσώπους της, δηλαδή πολιτικούς όπως τον δικό μας τον Τσίπρα, προσθέτοντας και το συνθετικό “αριστερός”.

Έτσι γίνεται ένα μπέρδεμα. όλοι μιλανε εναντίον του φασισμου!!! Όλοι ντρέπονται να πουν “ναι, ρε συ, ειμαι φασίστας”, ακόμη και οι ακροδεξιοί!!! Πως κατάφεραν οι αριστεροί, οι παγκοσμιοποιητές, οι Εβραίοι, οι Άγγλοι και πηραν τον έλεγχο της σημασίας των λέξεων!!!

Έτσι και το “πατρίς-θρησκεία-οικογένεια” έγινε “φασιστικό” σύνθημα!!! Ενώ το “ψωμί-παιδεία-ελευθερία” ειναι το “καλό” σύνθημα. Και με δεδομένο ότι οι επιστήμονες καθοδηγούν τις μάζες, με μαθηματική ακρίβεια η ανθρωπότητα μετατρέπεται σε μία αγέλη, που θα ζητα μόνο ψωμί!

Τι να την κάνεις την ελευθερία χωρίς ψωμί; Και τί να την κάνεις την παιδεία χωρίς ψωμί; Άλλωστε παιδεία χωρίς ανώτερες αξίες και ιδανικά, χωρίς πνευματικότητα, χωρίς Ορθοδοξία πάλι οδηγει στην μοναδική “αξία”, στο ψωμί!

Στις ημέρες μας το κράτος ασκεί βία υπέρ της ανηθικότητας και εναντίον της ηθικης! Παλαιότερα συνέβαινε το αντίθετο, αλλά δεν ηταν καλό, διότι ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Έτσι πήρανε το πάνω χέρι αυτοί που δεν έχουν “ιησουιτικό” πρόβλημα και ασκουν βία υπέρ των αριστερών σκοπών τους.

Αλλά όλα αυτά συμβαίνουν, διότι δεν είναι σε χριστιανικά χέρια η παγκοσμιοποίηση. Όμως, μπορεί να ασκηθεί εξουσία και κρατική βία με βάση το Ευαγγέλιο; Το καλό πρέπει να γίνεται και με καλό τρόπο. Οπότε κοιτάμε τον εαυτό μας, προσπαθούμε να εγκλιματιζόμαστε, όσο γίνεται, και έχει ο Θεός…

π. Γεώργιος Θεοδωρίδης

Δείτε το λήμμα “φασίστας” στη Wikipedia

Δείτε το λήμμα “ορισμοί του φασισμού” στη Wikipedia

Διαβάστε το κείμενο και στα ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ.

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *