Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με την Χρυσή Αυγή; (του Δημήτρη Άρχοντα)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Δημήτρης Άρχοντας - ΑμύνταιοΕιτε είναι σύμπτωση είτε όχι, διαπιστωμένα έχει συμβεί το εξής:

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκει τις ψήφους (151+) που θέλει για να περάσει έναν νόμο, έρχεται η Χρυσή Αυγή, κάνει μια βίαιη ενέργεια ή κάτι παρόμοιο (π.χ. σφαλιάρα στον Δένδια, όπου αποβλήθηκε η Χρυσή Αυγή και πέρασε αυτό που ήθελε με περίπου 146 ψήφους), αποβάλλεται η Χρυσή Αυγή, και πλέον η αναγκαία πλειοψηφία μειώνεται από 151+ σε 141+.

Το έχω παρατηρήσει να συμβαίνει, παραπάνω από μια φορά.

Η Χρυσή Αυγή λοιπόν, ουσιαστικά ζήτησε να γίνει πραξικόπημα, με αποτέλεσμα να αποβληθούν οι βουλευτές της μέχρι να ολοκληρωθεί η συζήτηση.

Αυτό σημαίνει ότι η Χρυσή Αυγή έκανε άλλο ένα δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί υπήρχε σοβαρή πιθανότητα ότι η κυβέρνηση δεν θα κατάφερνε να μαζέψει 151+ ψήφους για να επιβιώσει της πρότασης δυσπιστίας και αργότερα να περάσει την παραχώρηση του ονόματος “Μακεδονία”. Έτσι γίνονται τα κοινοβουλευτικά κόλπα!

Σκεφτείτε το εξής: Με την αποβολή της Χρυσής Αυγής, πλέον η κυβέρνηση δεν χρειαζόταν 151 ψήφους, άλλα 141. Άρα είχε απομακρυνθεί η πιθανότητα πτώσης της κυβέρνησης, οπότε δεν υπήρχε λόγος ανεξαρτητοποίησης βουλευτών των ΑΝΕΛ ή και του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπότε, ψήφισε ΝΑΙ στην πρόταση δυσπιστίας ένας βουλευτής, ο Δημήτρης Καμμένος. Αν υπήρχε το όριο των 151 ψήφων αντί για 141, τότε θα υπήρχε σοβαρή πιθανότητα να πέσει η κυβέρνηση, άρα και ένας καλός λόγος για κάποιους να ανεξαρτητοποιηθούν. Αν δεν έκανε αυτήν την πράξη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Μπαρμπαρούσης, η κυβέρνηση μπορεί να είχε πέσει.

Και βέβαια, εκείνη την ημέρα κανείς δεν μιλούσε για το Μακεδονικό, την Μακεδονική ιθαγένεια και γλώσσα, την τριπλή μαϊμού ονομασία (Severna, North και Βορεια), την παραχώρηση ΑΟΖ και λιμανιού (τα οποία μάλλον δικαιούνται βάσει διεθνούς δικαίου αλλά θα τα δικαιούνται μόνο μετά από αναγνώριση, άρα δεν είμαστε εμείς αυτοί που έπρεπε να βιάζονται), αλλά όλοι μιλούσαν για την “Απόπειρα πραξικοπήματος” του Μπαρμπαρούση.

Στάχτη στα μάτια και κυβερνητικό καύσιμο κίνησης.

Βέβαια, δεν είναι ανάγκη αυτή η συνεργασία να προέρχεται από «πολιτικό έρωτα». Θα μπορούσε άνετα να προέρχεται από πολιτικό εκβιασμό. Μην ξεχνάμε οτι η Χρυσή Αυγή δικάζεται εδώ και περίπου 4 χρόνια. Θα μπορούσε η κυβέρνηση να εκβιάσει την Χρυσή Αυγή να κάνει τους θεατρινισμούς της, λέγοντας τους να παίξουν το παιχνίδι τους σωστά, ώστε να γλιτώσουν τις σοβαρές δικαστικές τιμωρίες;

Προφανώς και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, αλλά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αυτό το σενάριο να είναι αληθινό.

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *