Μία άποψη για την υπόθεση με το βιτριόλι (Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ξεκίνησε χθες η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση με το βιτριόλι στην νεαρή γυναίκα Ιωάννα Παλιοσπύρου, μία υπόθεση που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Ένα τραγικό γεγονός που ανέδειξε το σε πόσο βαθιά νερά μπορεί να βυθιστεί η κακία και η επικίνδυνη συμπεριφορά ενός ανθρώπου.

Μπροστά στο θάρρος της Ιωάννας η οποία επιθυμεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο φορώντας την ιατρική μάσκα προστασίας για τα τραύματα που υπέστη, μπορεί κάποιος να δει την πραγματική ομορφιά. Διαπιστώνοντας πως αυτό που θεωρείς ένα φυσικό σου χάρισμα μπορεί να χαθεί, τότε αισθάνεσαι χαρά ακόμα και για τις μικρές ρυτίδες που φοβάσαι πως θα σου εμφανιστούν.

Ιωάννα Παλιοσπύρου

Πολλές σκέψεις έκανα παρακολουθώντας αυτή την ιδιαίτερη δίκη και αυτήν την τόσο ιδιαίτερη υπόθεση.

Για ακόμα μία φορά, αισθάνομαι πως το δημοσιογραφικό μου επάγγελμα, πέφτει όχι απλά σε λάθη. Αλλά σε ολισθήματα σοβαρά. Όχι μόνο διότι πιέζουν ψυχολογικά μία γυναίκα με ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας να απαντάει σε τόσο σκληρές ερωτήσεις, αλλά και γιατί ακόμα και αν δεν το πράττουν εσκεμμένα, πληγώνουν τα συναισθήματα μίας γυναίκας που είδε όλη της τη ζωή να ανατρέπεται σε λίγα λεπτά.

Καλό είναι να μην ακούγεται συνεχώς η φράση «καταστράφηκε η ζωή της» ή «άλλαξαν τα πάντα και ποτέ δε θα είναι ίδια». Φράσεις που αποκαρδιώνουν μία γυναίκα που δοκιμάζεται τόσο σκληρά, η οποία όσο και αν εξωτερικά θέλει να φαίνεται δυνατή, σίγουρα θα της γκρεμίζουν όλες τις αισιόδοξες σκέψεις.

Ακόμα και αν ακούγονται από ανθρώπους των οποίων δεν είναι αυτός ο επιστημονικός τους κλάδος; οι δημοσιογράφοι δεν είναι πλαστικοί χειρουργοί και δε γνωρίζουν πόσο μεγάλη είναι η πρόοδος της Επιστήμης ακόμα και σε τόσο σοβαρές περιπτώσεις.

Επίσης, καλό θα ήταν να μην εξωθούμε έναν άνθρωπο στα άκρα, να μη θυσιάζουμε τα πάντα στο βωμό της τηλεθέασης. Ο δημοσιογράφος πάνω από όλα οφείλει να λειτουργεί ανθρώπινα και να ξέρει πότε να σταθεί διακριτικά, δίχως η παρουσία του να γίνει εξουθενωτική και υπερβολική.

Πιστεύω πως ο Θεός επιτρέπει τόσο οδυνηρές καταστάσεις, επειδή θέλει μέσα από μία τραγωδία, να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους και να βοηθήσει το καλό που κρύβουμε μέσα μας να βγει στην επιφάνεια.

Η Ιωάννα είδε τη ζωή της να αλλάζει από τη μία στιγμή στην άλλη. Είδε πολλά όνειρά της να καθυστερούν και να μένουν μετέωρα. Ας της αποδείξουμε πως το κακό που συνέβη και δεν αλλάζει, θα είναι η αιτία για να δει το πόσο μεγάλη αγάπη και αλληλεγγύη έχουν οι άνθρωποι στις δύσκολες στιγμές…

Χρειάζεται να της διευκολύνουμε τη ζωή και όχι να την πικραίνουμε περισσότερο. Αν δεν μπορούν οι δημοσιογράφοι να πουν κάτι ωφέλιμο, ας σιωπήσουν…

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Μαρία Σκαμπαρδώνη – Δημοσιογράφος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *