Μαγειρέματα (Ρηγίνος)

Απλές συνταγές φαγητού για εργένηδες,

φοιτητές και τεμπέληδες.

Ψωμί κι ελιά-χωρίς Κώτσο βασιλιά-

Σήμερα οι ελιές έχουν την ίδια τιμή

με το κρέας και τα φασόλια.

Γίνονται φουρνιστές, σχάρα περασμένες

σε καλαμάκι ή τηγανητές χωρίς λάδι,

ακόμα και πάστα.

Παίρνουν άλλη νοστιμιά

με το ψήσιμο (τρέλα κυπριακή).

Ταιριάζουν άριστα με ζεστό ψωμί, αγγουράκι

και ντομάτα.

Οι τσακιστές μπαίνουν σε λάδι

μαζί με λεμόνι, σκόρδο και σπασμένο ξερό

κόλιαντρο.

Συνοδεύουν όλα τα φαγητά

και πάνε πολύ με σύκα φρέσκα και σουλτανίνα.

Ένα σφηνάκι ρακί (τσίπουρο, ζιβανία) συμπληρώνει

το δεκατιανό ή απογευματινό γεύμα. 

Καλή Όρεξη.

Ρηγίνος


Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.6
4,6 rating
4.6 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 394 αξιολογήσεις)
Τέλειο85%
Πολύ καλό4%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Απαίσιο8%

Terra Greca - Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων - Φλώρινα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll Up