Μαζική απεργία πείνας υγειονομικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

To βράδυ της 20ης Μαρτίου 2022 οι Υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας  μετά από ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο που έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας προχώρησαν σε μαζική απεργία πείνας έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Οι τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κου Α. Πλεύρη που θέλουν τους υγειονομικούς να απολύονται μετά την 31η Μαρτίου 2022 με  δική του εισήγηση δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους   αγωνιζόμενους. Προχώρησαν σε  μαζική απεργία πείνας προκειμένου να διεκδικήσουν το Αυτονόητο, τη δυνατότητα επιλογής όπως αυτή έχει κατοχυρωθεί σε διαχρονικά και απαρασάλευτα κείμενα.

Πριν την έναρξη της απεργίας πείνας  πλήθος κόσμου  συγκεντρώθηκε στο Πάρκο Ελευθερίας για να ακούσει από το στόμα του Α. Νταλιάνη, επεμβατικού καρδιολόγου, ότι οι Υγειονομικοί έχουν και ψυχή και καρδιά και δεν πρόκειται να υποχωρήσουν.

Μετά τον εξαιρετικό λόγο του κ Αρβανίτη Κων /νου, καρδιολόγου,  που για άλλη μια φορά τόνισε ότι το σώμα ανήκει στον άνθρωπο και σε κανέναν άλλον  και την ομιλία του γενετιστή μοριακού βιολόγου Αθ. Καλογερίδη που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη, για να συμπαρασταθεί στους απεργούς, πραγματοποιήθηκε πορεία μέχρι την πλατεία Συντάγματος.

Εκεί μία γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί τους έφερε σε επαφή με δύο ογκόλιθους, το καθηγητή Μικροβιολογίας Σουγκαρίτ Μπαγκντί και τον Συνταγματολόγο Γ. Κασιμάτη που δήλωσαν τη στήριξή τους στον δίκαιο αγώνα των υγειονομικών.

Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι υγειονομικοί και οι αλληλέγγυοι πολίτες στον ιερέα και γιατρό π. Στυλιανό Καρπαθίου που έδωσε αγωνιστικό παρόν και ενθάρρυνε τους ανθρώπους που επτά μήνες τώρα ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά.

Στη συνέχεια και ,αφού το συγκεντρωμένο πλήθος χόρεψε υπό τους ήχους της νεοσύστατης ορχήστρας MUSIC ALERT, πήρε το δρόμο της επιστροφής προς το Υπουργείο Υγείας, όπου τους περίμεναν πολλοί συνάδελφοί τους.  Μεταξύ αυτών και ο κος Φαίδων  Βόβολης , πρόεδρος του κινήματος   Ελεύθεροι Ξανά, γιατρός ο ίδιος, που κατέφθασε στο χώρο του Υπουργείου προς ενίσχυση των συναδέλφων του. Έξω από το Υπουργείο Υγείας παίζεται αυτές τις μέρες  η τελευταία πράξη ενός δράματος που άρχισε την 1η Σεπτεμβρίου 2022. Οι απεργοί πείνας ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά. Είναι στο χέρι της Πολιτείας να φτάσουμε στην Ανάσταση χωρίς να προηγηθεί Σταύρωση. Είναι αίτημα όλων των ελεύθερων πολιτών , είναι αίτημα του κυρίαρχου ελληνικού λαού.

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.