Μακάρι να ήταν Υιός και Άγιο Πνεύμα (του Θανάση Γερμανίδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

  1. Αχ είναι γυάλινη η ζωή, πάντοτε εύθραυστη. Κέρδος που φτάσαμε ως εδώ, μη μου λυπάσαι.. Κέρδος το φως π’ αδράξαμε, κι ας λέγανε πως είναι δίσεκτοι καιροί και πικραμένοι…” Από την ποιητική συλλογή “Ο Μέσα Ήλιος” του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου.
  2. Λόγια του Αγίου (;) Πορφυρίου (δεν τον γνωρίζω): “…οι γιατροί βλέπουν μπροστά τους ακριβώς το φάρμακο για τον καρκίνο, αλλά δεν επιτρέπει ο Θεός να το δούνε, γιατί από αυτήν την ασθένεια γεμίζει ο Παράδεισος…” Δηλαδή ο δρόμος για τον Παράδεισο είναι στρωμένος με καρκίνους!!! Κύριε σώσον αυτόν…
  3. Τι να τα κάνει τα λεφτά ο πολίτης, δήλωσε το Αηδόνι της Κυβέρνησης. Φαίνεται ότι Υπουργός δεν έχει να πληρώνει λογαριασμούς (ΔΕΗ – νερό – τηλέφωνα – νοίκια κλπ). Άρα, κ. Άδωνι, κελαηδάς φάλτσα. Είσαι και Υπουργός!!! Οι Έλληνες πρέπει να ξοδέψουν και για φαγητό, να έχουν ενέργεια για να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές… (με μυαλό).
  4. Ο ΦΟΒΟΣ. Σιγομίλαγε, το πρωινό αεράκι, χτένιζε άνθη αμυγδαλιάς. Απαλά, με φόβο μη τα σκορπίσει. Στο βάθος απλωμένα τα πόδια των βουνών. Στεριώνουν προσευχές στις κορφές τους. Να διώξουν αγωνίες και φόβους. (16/4/2020 – Μέρες του κορωνοϊού)
  5. Προβληματισμοί. Όταν ήρθαν ο Ιησούς και οι μαθητές στα Ιεροσόλυμα, ο Ιησούς μπήκε στον Ναό και έδιωξε από μέσα τους εμπόρους. Ο Ιησούς πηγαίνει καθημερινά στον Ναό. Κηρύττει και διδάσκει. Ο πολύς κόσμος τον ακούει με ευχαρίστηση. “Φυλαχτείτε από τους Γραμματείς, που τους αρέσει να περπατούν με τις επίσημες στολές τους και να χαιρετούν με σεβασμό στις αγορές. Επιδιώκουν τα πρώτα καθίσματα στις συναγωγές και τις καλύτερες θέσεις στα δείπνα. Κάνουν μεγάλες προσευχές για να φανούν. Κατατρώγουν όμως τις περιουσίες των χηρών. Αυτοί θα τιμωρηθούν με ιδιαίτερη αυστηρότητα…”. Σχόλια: α) Προφανώς καταλαβαίνουμε πόσο επίκαιρα είναι τα λεγόμενα. Τώρα και πάντα. β) Σε περιπτώσεις πολέμων και εμφυλίων, οι χήρες υφίστανται κάθε είδους ενοχλήσεις, βιασμούς, εκτελέσεις, από ορισμένα καθάρματα από την πλευρά των νικητών. γ) Ο αξέχαστος Μητροπάνος τραγουδάει τον στίχο: “Κάνε Θεέ μου οι τελευταίοι να ‘ρθουνε μπροστά…”
    ΥΓ: Το κείμενο είναι από το βιβλίο της Λένα Έϊνχον (Σουηδέζα) με τίτλο: “Αναζητώντας τον Ιησού τον Ναζωραίο”

Θανάσης Γερμανίδης


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 950 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.