Μερικά σχόλια… (Γράφει ο Θανάσης Γερμανίδης)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Για τους νέους που χαιρετούσαν ναζιστικά σε ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης τους πληροφορώ – αν θέλουν να μάθουν – ότι οι εκτελεσμένοι από τους Ναζί στον Νομό μας ξεπερνούν τους χίλιους. Οι 20 κάτω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, 15 Κρεμασμένοι στην Κλαδοράχη. Στην κοντινή μας Κλεισούρα κοντά 200. Πιο μακριά μας, στους πύργους Εορδαίας, στα Καλάβρυτα πάνω από 1000. Στο μπλόκο της κοκκινιάς 200. Στην Καισαριανή , στο Δίστομο, στην Άρτα, στην Κρήτη, στον Χορτιάτη, και ΄γενικά σε όλη την επικράτεια.

Δεν τους είπαν τίποτα οι γονείς τους; Δεν άκουσαν τίποτα στο σχολείο για αυτά τα εγκλήματα; Δεν πείστηκαν ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι μια εγκληματική οργάνωση, όπως αποφάσισε η δικαιοσύνη; 

Τα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια, στις τηλεοράσεις, όταν η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικράτειας αποφάσισε ότι οι κρατήσεις που είχαν παρακρατηθεί από τους συνταξιούχους, ήταν παράνομες, θριαμβολογούσαν για λογαριασμό της κυβέρνησης. 

Τελικά δόθηκαν σε κάποιους συνταξιούχους  αναδρομικά. Δεν είπαν όμως ότι οι συνταξιούχοι με συντάξιμο χρόνο κάτω από 30 χρόνια δεν θα έπαιρναν καθόλου, πράγμα άδικο (εργατολόγος Μητρόπουλος). 

Μάθαμε -και πάλι από τα παπαγαλάκια- και όχι από τον αρμόδιο υπουργό, ότι τα αναδρομικά θα φορολογηθούν, γιατί δόθηκαν λέει ακαθάριστα. 

Αναρωτιέμαι για ποιόν λόγο δόθηκαν ακαθάριστα; Για να φαίνεται ότι η κυβέρνηση έδωσε πολλά; 

Έγιναν για τον λόγο αυτό συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις για το έτη 2015 -16. Έτσι οι συνταξιούχοι επέστρεψαν παραπάνω από το 1/3 του ποσού των αναδρομικών. 

Να ξεκαθαρίσω, ότι σωστά φορολογήθηκαν αφού είναι εισόδημα. Απλά το δούλεμα με ενόχλησε και όχι μόνο εμένα αλλά εκατοντάδες συνταξιούχους που βρέθηκαν στην ίδια δυσάρεστη θέση. 

Την Πέμπτη 7/10/2021 συζητήθηκε στη Βουλή η Αμυντική Συμφωνία μεταξύ Γαλλίας Ελλάδας (Το παλιό Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία, φαίνεται πως επανέρχεται). Η συμφωνία υπογράφτηκε μεταξύ Μακρόν και Μητσοτάκη. Την Πέμπτη λοιπόν το θερμόμετρο στη Βουλή χτύπησε ταβάνι. Από όσα έχω διαβάσει εκτός της Ν.Δ. ψήφισαν υπερ το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση. Αυτό είναι εκτίμηση. Θα δούμε τι θα γίνει. 

Το ΚΚΕ ποτέ δεν ψηφίζει αμυντικές δαπάνες. 

Το ΜΕΡΑ 25 Θα καταψηφίσει. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε δύο προϋποθέσεις για να την ψηφίσει και τελικά καταψήφισε.

Όταν εμείς αγοράζουμε οπλικά συστήματα αυτοί που επωφελούνται είναι οι πωλητές. Στην περίπτωσή μας η Γαλλία. Πολλά χρόνια τώρα η  επιθετικότητα της Τουρκίας, μας αναγκάζει να ξοδεύουμε πολλά δις για την άμυνά μας. Επειδή δεν μπορούμε να μετακινήσουμε την Τουρκία πιο ανατολικά μας, (εκτός και αν ενεργήσουν οι τεκτονικές πλάκες), αυτή η χρόνια η αντιπαλότητα θα συνεχιστεί, εκτός αν μεσολαβήσει ο ΟΗΕ και αν γίνει προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. 

Πιστεύω πως αν η Τουρκία προκαλέσει θερμό επεισόδιο (το απεύχομαι εννοείται), κανένας, μα κανένας δεν θα προστρέξει σε βοήθεια. Όπως δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους όταν έγινε η εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974…

Θανάσης Γερμανίδης

Θανάσης Γερμανίδης


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.