Μεταφέροντας κάποιες σκέψεις… (γράφει η Τάνια Ώττα)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Πολλές φορές έχουμε βρεθεί στη θέση να δίνουμε συμβουλές σε φίλους μας και σε δικούς μας ανθρώπους όταν βρίσκονται σε μία δυσάρεστη θέση κι έχουν ανάγκη κάποιον να τους καταλάβει και να τους σταθεί.

Πρόκειται για την ανθρώπινη πλευρά της ζωής. Μία πλευρά που όλοι τη χρειαζόμαστε κάποιες ώρες για να νιώσουμε ότι δεν είμαστε μόνοι σ’ αυτόν τον κόσμο, που πολλές φορές μας κάνει να αισθανόμαστε ανεπιθύμητοι και ξένοι.

Συμβουλές που τις περισσότερες φορές πιάνουν τόπο, γιατί περιστοιχίζονται από αγάπη και δίνονται με καθαρή σκέψη και αγνά αισθήματα. Κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε για τους εαυτούς μας όταν πρέπει.

Εκεί δυσκολευόμαστε να δώσουμε τη σωστή συμβουλή και βασανίζουμε τον εαυτό μας με ένα σωρό αρνητικές σκέψεις, που δεν οδηγούν πουθενά.

Όσο καλοί ακροατές και συμβουλάτορες κι αν είμαστε για τους άλλους, για τον εαυτό μας πάντα θα διστάζουμε να τον καθοδηγήσουμε προς την σωστή κατεύθυνση. Εκεί χρειαζόμαστε λίγη βοήθεια κι εμείς. Ένα χέρι να κρατήσει το δικό μας και να μας κάνει να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας.

Πολλές φορές ένας φίλος ή ακόμη κι ένας απλός γνωστός μπορεί να μας καταλάβει καλύτερα από έναν δικό μας άνθρωπο. Κι αυτό όχι γιατί οι δικοί μας άνθρωποι δεν θέλουν το καλό μας, αλλά εκεί επικρατεί ο εγωισμός και η κτητικότητα.

Άνθρωποι που θεωρούν ότι αυτό που πιστεύουν οι ίδιοι είναι καλό και για μας. Όταν αυτό που θέλουν όμως δεν ταιριάζει  στη δική μας προσωπικότητά, τις ανάγκες και επιθυμίες μας τι γίνεται; Γινόμαστε οι κακοί και οι αχάριστοι της ιστορίας…

Οι άνθρωποι  δεν ανήκουν σε κανένα,  δεν είναι αντικείμενα κανενός. Δεν πουλιούνται και δεν αγοράζονται. Ο καθένας μας ανήκει στον εαυτό του και μόνο. Άσχετα με τον αν κατά τη διάρκεια της ύπαρξης μας συμβιώνουμε με άλλους ανθρώπους και κάνουμε διαφόρων ειδών σχέσεις, η  πορεία μας στη ζωή είναι προσωπική υπόθεση.

Μία πορεία με συνοδοιπόρους ανθρώπους που συμμερίζονται τις ίδιες ανησυχίες και τις ίδιες επιθυμίες με εμάς και επιλέγουν να είναι στο πλευρό μας, με πολλούς τρόπους.

Απαραίτητο στοιχείο, η ελευθερία και ο σεβασμός. Χωρίς αυτά κανείς δεν αξίζει να συμβαδίζει μαζί μας και να μας βάζει τρικλοποδιές στο δρόμο μας, με δικαιολογία την αγάπη και το ενδιαφέρον.

Όσο απλό κι αν ακούγεται, δυστυχώς δεν είναι. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να κάνουν τα πράγματα δύσκολα. Αντί να ξετυλίγουν το νήμα για να βρουν την  άκρη, κάνουν κόμπους και μπερδεύουν την κλωστή.

Από την άλλη, είναι πολύ εύκολο να κρίνεις ανθρώπους και καταστάσεις και να βγάζεις συμπεράσματα, χωρίς να γνωρίζεις την πραγματικότητα. Το δύσκολο είναι να καταλάβεις κάποιον για τις επιλογές του, όσο αντίθετες κι αν είναι με τα δικά σου πιστεύω.

Πραγματικά τι σημασία έχει να σε καταλάβει κάποιος που δεν σε ξέρει και δεν σε νοιάζεται;

Καμία απολύτως. Οι αρχές και οι αξίες του καθενός είναι προσωπική υπόθεση και δεν αλλάζουν για να ικανοποιήσουν μία κοινωνία αχόρταγη σε φθόνο, αδιαφορία και εγωισμό. Η ζωή προχωρά κι εμείς πρέπει να κοιτάμε μπροστά.

Τάνια Ώττα

Τάνια Ώττα

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *