Μετεκλογικά (του Θανάση Γερμανίδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Όταν διατυπώνουμε κριτική σε μια κυβέρνηση, για να έχει αυτή η κριτική σοβαρότητα πρέπει -κατά τη γνώμη μου- να ισχύουν τα παρακάτω:

  1. Να τεκμηριώνεται με ατράνταχτα δεδομένα-στοιχεία
  2. Να είναι απαλλαγμένη από φανατισμό και πολιτική μισαλλοδοξία. Ο φανατισμός δεν βοηθά τη σκέψη μας και τη βούληση μας ώστε να πάρουμε ορθές αποφάσεις. Ένας φανατισμένος άνθρωπος μπορεί να διαπράξει και έγκλημα.
  3. Να μη φτάνει αυτός που διατυπώνει την κριτική σε σημείο μίσους απέναντι στον πρωθυπουργό ή τους υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.
  4. Να μην αποκαλεί αυτός που διατυπώνει την κριτική τον πρωθυπουργό “Γκαίμπελς”. Ο χαρακτηρισμός αυτός είναι ανόητος – αχαρακτήριστος και υποδηλώνει άτομο με φανατισμό και πολιτική αμετροέπεια.
  5. Όταν γίνεται αναφορά σε σκάνδαλα να γνωρίζει αυτός που κριτικάρει ότι σκάνδαλα πολλά υπήρχαν και επί κυβερνήσεων ΕΡΕ (Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση), μετά τον Εμφύλιο (1949) μέχρι τις μέρες μας επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Σκάνδαλο Κοσκωτά, σκάνδαλο Siemens, σκάνδαλο Novartis, Σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ, σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά, σκάνδαλο χρηματιστηρίου (που κουκουλώθηκε καταλλήλως). Αυτά δεν είναι σκευωρίες όπως ανοήτως διατείνονται ορισμένοι. Ας αναμένουμε τις τελεσίδικες αποφάσεις και τότε τα ξαναλέμε…

Αυτά που υποστηρίζω δεν αφορούν την απερχόμενη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, αλλά κάθε κυβέρνηση. Η ΝΔ κέρδισε στις ευρωεκλογές γιατί έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αντιπολίτευση κερδίζει όταν χάνει το κυβερνών κόμμα. Και χάνει λόγω λαθών στη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να λύσει ή βελτιώσει συσσωρευμένα προβλήματα δεκαετιών. Περιμένουμε να δούμε πως θα τα διαχειριστεί η ΝΔ. Και επειδή η ΝΔ δεν θα είναι κυβέρνηση μόνο των ψηφοφόρων της αλλά όλων των Ελλήνων, εύχομαι καλή επιτυχία.

Θανάσης Γερμανίδης

Θανάσης Γερμανίδης

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *