Με αφορμή έναν συνωστισμό – ΥπερΗΧΩγράφημα

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Το προκλητικό βίντεο με το γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κουστωδίας του στην Ικαρία, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και είναι αποδεικτικό για την καταχρηστική άσκηση της εξουσίας, δεν μου προξένησε καμιά εντύπωση. Αλλώστε, ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί του και οι λοιποί αξιωματούχοι, που έφαγαν, ήπιαν και συνωστίσθηκαν εκεί, έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ασφαλείς. Διότι είτε είναι εμβολιασμένοι, είτε γνωρίζουν ότι, αν αρρωστήσουν, τους περιμένει η καλύτερη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού. Ναι, αυτή που περίμενε και τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος – ας το υπενθυμίσουμε- αρρώστησε εξαιτίας ενός ανάλογου γεύματος με μικρότερο πλήθος συνδαιτυμόνων.

Οι χιλιάδες κοινοί θνητοί, όμως που δεν παίρνουν μέρος σε τέτοια γεύματα, αλλά συνωστίζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεν έχουν την ίδια τύχη. Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, – ας το υπενθυμίσουμε και αυτό- χιλιάδες πέθαναν μαζικά στη Βόρεια Ελλάδα εκτός ΜΕΘ. Κανένας μέχρι στιγμής, δεν έχει ερευνήσει τις σχετικές καταγγελίες.

Δεν μου προξένησε, επίσης, καμιά εντύπωση η αισχρή στάση του 90% των μέσων ενημέρωσης, τα οποία έκαναν αυτό που κάνουν πάντα: Απέκρυψαν, αρχικά, την πρωτογενή είδηση και ανέφεραν μόνο “τι λέει ο Στεφανάδης για το γεύμα στο σπίτι του“. Υποχρεώθηκαν βέβαια μια μέρα αργότερα, να μεταδώσουν το γεγονός, μόνο και μόνο, επειδή αντέδρασαν τα κόμματα. Εντάξει το έχουμε συνηθίσει πια. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που προσβάλλουν την νοημοσύνη των τηλεθεατών και των αναγνωστών τους. Προφανώς τους θεωρούν τυφλούς και κουφούς.

Πέρα όμως από όλα αυτά, περίμενα πως εκεί στο πρωθυπουργικό επιτελείο ή ευρύτερα στην κυβέρνηση θα καταλάβαιναν τη ζημιά που έγινε. Και, θα έβγαινε, αν όχι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κάποιος εξουσιοδοτημένος από αυτόν , βρε αδερφέ, να πει τέσσερις λέξεις: «Έγινε λάθος, ζητούμε συγγνώμη». Αντί για αυτό βγήκε ο νεόκοπος κυβερνητικός εκπρόσωπος και είπε ορισμένα αστεία επιχειρήματα. «Δεν ήταν γλέντι, ήταν πρόχειρο γεύμα – Ο ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει πορείες κ.τ.λ.». Υπάρχει μια φράση του Μπίσμαρκ για την περίπτωσή του κ. Καθηγητή: «καθηγηταί τρεις κι εχάθη η πατρίς».

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο χειρότερο: Η απογοητευτική και απεχθής εκκωφαντική σιωπή όλης της επιστημονικής κοινότητας. Ούτε ένας από τους μεγαλοκαθηγητές-μέλος ή μη της περιώνυμης Επιτροπής Ειδικών- δεν βρήκε να πει μια λέξη αποδοκιμασίας γι’ αυτό που έγινε στην Ικαρία.

Δεν γνωρίζω αν η αφωνία αυτή οφείλεται σε συναδελφική αλληλεγγύη, προς τον «ατακτήσαντα», γιατρό και βουλευτή, κ. Στεφανάδη ή στην επιλογή να μη γίνονται δυσάρεστοι προς την εκάστοτε εξουσία. Πού είναι, ο κ. Τσιόδρας, ο κ.Σύψας, ο κ. Γώγος, η κυρία Γκάγκα, όλοι και οι άλλοι που παρελαύνουν καθημερινά στα τηλεοπτικά παράθυρα; Δεν αισθάνονται την ανάγκη να πουν μια λέξη αποδοκιμασίας για το προκλητικό γεγονός της Ικαρίας;

Πώς θα ξαναβγούν να ξαναμιλήσουν για «συνωστισμό» κουνώντας το δάχτυλο σε «άτακτους» απλούς πολίτες, όταν κλείνουν τα μάτια και το στόμα τους στον συνωστισμό εκείνων που θα έπρεπε να δίνουν πρώτοι το καλό παράδειγμα; Οι άνθρωποι που με τις εισηγήσεις τους απαγορεύουν στους πολίτες να πάνε στην ερημιά μετά τις 6 το απόγευμα, πώς θα εισηγηθούν τιμωρίες των 300 ευρώ σε όσους τις γράφουν, ακολουθώντας το παράδειγμα του πρωθυπουργοί, στα παλαιότερα των υποδημάτων τους;

Είναι συνενοχή η σιωπή τους. Και η υποκρισία τους είναι χειρότερη από την αντίστοιχη των πολιτικών. «Υποκριτές είναι εκείνοι που επιβάλλουν στους άλλους κανόνες, τους οποίους οι ίδιοι αρνούνται να δεχτούν για τον εαυτό τους»…είχε πει ο Αμερικανός συνάδελφός τους Νόαμ Τσόμσκι και αυτή η ρήση τους ταιριάζει γάντι.

Εφημερίδα ΗΧΩ Φλώρινας - λογότυπο

ΗΧΩ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.