Με αφορμή ένα σπίτι – ΗΧΩλόγιο

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

«Έντονη πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε με αφορμή την αποκάλυψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας, εκτός από το διαμέρισμα που μένει στην Κυψέλη, διαμένει και σε δεύτερο σπίτι στα Λεγραινά Αττικής, το οποίο φέρεται να έχει νοικιάσει ως εξοχική κατοικία για τα Σαββατοκύριακα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει μεν ότι υπήρξε αγορά του σπιτιού ή μετακόμιση, ωστόσο η ΝΔ ζητά απαντήσεις για το ύψος του ενοικίου και το πρόσωπο από το οποίο νοικιάστηκε…»

Ήταν αγαπημένοι μου 6 Δεκέμβρη, όταν έσκασε η υποψήφια για Πούλιτζερ «αποκάλυψη» για το «σπίτι του Τσίπρα». Και ήταν 6 Δεκέμβρη όταν ανακοινώθηκε από τα ΜΜΕ ότι στην Ελλάδα είχαμε 101 νεκρούς από την πανδημία… Από την 1η του Δεκέμβρη, μέχρι την ημέρα που έγινε η τρομερή ανακάλυψη, η χώρα μετρούσε 500 επιπλέον νεκρούς.

Από την «αποκάλυψη» μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, κι ενώ η ΝΔ συνεχίζει να εκδίδει ανακοινώσεις για «το σπίτι του Τσίπρα» και ο ΣΥΡΙΖΑ για τα «32 ακίνητα» και τις «μεσοτοιχίες του Μητσοτάκη με τον Χριστοφοράκο», έχουν προστεθεί άλλοι 700 νεκροί.

Πριν πούμε όμως οτιδήποτε άλλο, αγαπημένοι μου, ας δούμε καταρχάς κάτι που είναι ηλίου φαεινότερο και επομένως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό από τον καθένα. Μετά ας βγάλει ο καθείς τα συμπεράσματά του: Σαν ΝΔ δεν είσαι σε θέση, δεν μπορείς να κάνεις κριτική στον Τσίπρα για μερικά πράγματα:

 • Για τα Νοσοκομεία που αυτός δεν άνοιξε, αφού εσύ τα είχες προηγουμένως κλείσει.
 • Για το Ε.Σ.Υ. που αυτός δεν ενίσχυσε, αφού προηγουμένως ΕΣΥ το είχες στραπατσάρει.
 • Για τους γιατρούς, τις ΜΕΘ, για τους νοσηλευτές που αυτός δεν φρόντισε να υπάρχουν αφού εσύ το είχες «φροντίσει» πριν και μετά από αυτόν να μην υπάρχουν
 • Για το Μνημόνιο που ψήφισε και τα Μνημόνια που εφάρμοσε αφού μαζί το ψηφίσατε και δικά σου ήταν αυτά που εφάρμοσε
 • Για τα ΜΑΤ που θα «διέλυε» και που τώρα εσύ τα στέλνεις να ξεβρακώνουν ανθρώπους και να εφαρμόζουν την χουντίλα της «απαγόρευσης των συναθροίσεων καθ’ άπασαν την επικράτειαν»
 • Για τον «αγγελικό Τραμπ» που αυτός προσκύνησε και στον οποίο εσύ πρόσφατα πήγες και δήλωσες ότι η Ελλάδα είναι «προβλέψιμος» σύμμαχος
 • Για την μη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ αφού εσύ ήσουν που τον επέβαλλες
 • Για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που αυτός νομοθέτησε και που εσύ τους κάνεις «βιομηχανία» μέσω του πτωχευτικού κώδικα
 • Για την τρόικα που την βάφτισε «θεσμούς» και που εσύ την έφερες στη χώρα.
 • Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζιτών που εσύ θες να είσαι η επίσημη αγαπημένη τους
 • Για την κωλοτούμπα του δημοψηφίσματος που και εσύ τη ζήτησες
 • Για τους φόρους που δεν κατάργησε αφού εσύ τους θέσπισες
 • Για την υπό νέα αδειοδότηση κατάντια του μιντιακού τοπίου που εσύ την έχτισες και που τώρα την ταΐζεις με την κοπριά της «λίστας Πέτσα».

Μετά από όλα αυτά , λοιπόν, δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά. Είσαι καταδικασμένη ως ΝΔ, εσύ και τα μιντιακά σου λιβανιστήρια, να ψάχνετε μέσα στις αθλιότητες να βρείτε τρόπους για να αποπροσανατολίσετε τον κόσμο. Και πρέπει να αποπροσανατολίσετε τον κόσμο γιατί στην Ελλάδα από τις αρχές του Νοέμβρη μετράμε 3.000 νεκρούς,.

 • Γιατί κάθε μέρα συντελείται κι ένα «Μάτι».
 • Γιατί κάθε μέρα συντελείται και μια «Μάνδρα».
 • Γιατί κάθε μέρα συντελείται σε επίπεδο ανθρώπινων απωλειών και μια φωτιά με όρους 2007.
 • Γιατί κάθε μέρα συντελείται κι ένα «Σαμίνα» και μια «Ρικομέξ».

Εντάξει, μπορούμε να την καταλαβαίνουμε και μας είναι απολύτως εξηγήσιμη η δυσωδία των αντιπερισπασμών για τις ανύπαρκτες «βίλες των Λεγραινών».

Καταλαβαίνουμε επίσης και γιατί οι «άριστοι» της ΝΔ, αυτοί των εκατοντάδων εκατομμυρίων δανείων και των κομματικών χρεών – αυτοί που στα Ε9 τους για να καταγράψουν τα ακίνητά τους χρειάζονται τόσο χαρτί που με τον όγκο του θα μπορούσε να τυλιχτεί η φέτα του Σκλαβενίτη για τρία χρόνια – θέλουν η «πολιτική» κουβέντα να κινείται γύρω από ανύπαρκτες «βίλες των Λεγραινών»,

Η ιστορία με «το σπίτι του Τσίπρα» είναι μια κλασική συνταγή αναπαραγωγής, τροφοδότησης και βαθέματος της ευτέλειας. Βγαλμένη από τον «τσελεμεντέ» ενός υπόλογου πολιτικού συστήματος και μαγειρεμένη από επιτήδειους έτσι που αντί για αλήθειες πουλάει τις κατασκευές.

Αντί για «ενημέρωση» πουλάει το επικοινωνιακό ψεύδος. Και που για να αποσιωπήσει τα ουσιαστικά γεγονότα που αφορούν τη ζωή του λαού τα βαφτίζει «πολιτική αντιπαράθεση». Και το κάνει αυτό μέσα από την αισχρή προσβολή του λαού, την ώρα αυτός ο λάος μετράει χιλιάδες νεκρούς την ώρα των άφατων δεινών του.

Με αγάπη Εύα


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.