Με τις ευλογίες μας (του Θανάση Γερμανίδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Θανάσης Γερμανίδης

Πότε σταματάνε οι εκδηλώσεις συλλόγων, πολιτικών φορέων κλπ. για την κοπή βασιλόπιτας; Καλοί οι αγιασμοί και οι ευλογίες. Όμως πάντα είχα το αφελές (ή αμαρτωλό) ερώτημα. Τι ευλογεί ο ιερέας; Τις πίτες των συλλόγων η τις προσδοκώμενες ψήφους; Για να μην κατηγορώ τους άρχοντες μας, καλώς πηγαίνουν γιατί αλλιώς θα ήταν αγένεια. Απλώς είναι πολλές οι εκδηλώσεις και μέσα τους παρακαλούν να τελειώνουν.

Όσοι μπουν στον στίβο στις 26 Μαΐου – Δημοτικές & Περιφερειακές εκλογές – ας αρχίσουν τις “προπονήσεις”. Όσοι έχετε κάτι λίγο παραδάκι μη το σπαταλάτε “στον Α ή στον Β” και βάλε. Αν εσείς λαδώσετε με 50 ευρώ έναν ψηφοφόρο ένας εκ των αντιπάλων σας θα δώσει 60 ευρώ. Έτσι χάνετε 50 ευρώ και την ψήφο που σας υποσχέθηκαν.

Βέβαια δεν το γενικεύω. Ποτέ δεν είναι όλοι ίδιοι. Οι Εθνικές Εκλογές που είναι και οι πιο κρίσιμες αργούν – κατά πως λέει ο Τσίπρας, παρότι σύσσωμη η αντιπολίτευση τις ζητάει εδώ και τώρα. Ο Μητσοτάκης τις ζητάει κάθε μέρα από γεννήσεως της κυβέρνησης.

Όσοι σκοπεύετε να “εκτεθείτε” κάντε τις “τράμπες” και τις “συμμαχίες” σας. Αυτοί οι αγώνες είναι δύσκολοι και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση – στο ίδιο κομματικό ψηφοδέλτιο.

Λέμε ότι ο λαός κρίνει πάντα. Σωστό λόγω δημοκρατιας. Ας σκεφτούμε πως ψηφίζει ο περιούσιος λαός. Αν ψηφίζουμε χωρίς ποτέ να έχουμε παρακολουθήσει μια συζήτηση στην τηλεόραση ή ακούσει στο ραδιόφωνο πως θα διαμορφώσουμε γνώμη για το τι προτείνει το κάθε κόμμα.

Αν ψηφίζουμε παραδοσιακά το δεξιό ή αριστερό κόμμα κλπ., καταργούμε τη ρήση του δικού μας Ηράκλειτου (τα πάντα ρει). Ισχύει και στην πολιτική. Αν ψηφίζουμε με κουμπαριές – συγγένειες – φιλίες κλπ., πάλι δεν ψηφίζουμε πολιτικά.

Δεν μπορούμε βέβαια να ακυρώσουμε τη ψήφο του κάθε πολίτη. Απλώς διατύπωσα κάποιες σκέψεις, εκ του ασφαλούς αφού δεν θα είμαι υποψήφιος.

Θανάσης Γερμανίδης


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.