Μην εμπιστεύεστε τα Γιατρουδάκια (Χρονογράφημα του Φοίβου Ιωσήφ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Εδώ στην Ελλάδα το θέμα της υγείας αντιμετωπίζεται πολύ επιπόλαια. Τόσος κόσμος χάνεται άδικα στα Νοσοκομεία και τις κλινικές. Δυστυχώς, δεν έχουμε γιατρούς με ούμπαλα, κάτι γιατρουδάκια διαθέτουμε κι αυτά μέσα σε μεγάλη ημιμάθεια. Αν θέλεις να γίνεις καλά μόνον στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην σύμμαχο Αμερική. Εκεί βρίσκεις από τα καλλίτερα όπλα μέχρι την καλλίτερη ιατρική.

Αυτό ας μας γίνει συνείδηση και συνήθεια. Θέλεις ένα σφράγισμα στο δόντι, στην Αμερική. Μια σκωληκοειδίτιδα, ένα συνάχι, μία ίωση, αμέσως το αεροπλάνο και στην Αμερική, μην εμπιστεύεσθε τα γιατρουδάκια στον Ευαγγελισμό και το Ιπποκράτειο, κινδυνεύετε άμεσα.

Αυτό διαπίστωσε η Ντόρα Κούβελου (Μπακογιάννη), είδε κι απόειδε, καβάλησε το αεροπλάνο, μια και δυό, στην Αμερική. Νέα Υόρκη καϋμένε, Broadway, Musical, attractions, Wall street, χρηματιστήριο, καταστήματα, όλα στα πόδια σου.

Εκεί και οι καλοί γιατροί, που ο θεός να τους έχει καλά αφού αυτόν δηλώνουν πάνω στα Δολλάρια πως εμπιστεύονται και οι Αμερικάνοι. In God we trust. Πήγε η κοπέλα εκεί, έκανε την εισαγωγή της και όλα καλά. Από φθήνεια δεν σου λέω τίποτα, με 5-10.000 δολλάρια την βραδιά καθαρίζεις εύκολα για ένα κρεβάτι σε τετράκλινο.

Δεν έμεινε και πολύ άλλωστε, μέσα σε δύο μήνες έγινε και πάλι ταυρί, να πιάσει τον Κούβελο από τα πόδια να τον κρεμάσει ανάποδα σε τσιγκέλι. Ελπίζω το ευαγές ίδρυμα της Βουλής να κάλυψε τα ελάχιστα αυτά έξοδα.

Εκεί, γιατροί καϋμένε με τα όλα τους, όχι σαν τα δικά μας τα γιατρουδάκια στο Λαϊκό. Σ’ αυτούς μόνον αν έχει κρυώσει το σκυλί σας μπορείτε με σιγουριά να πάτε, αλλιώς Αμερική, με το πρώτο φτάρνισμα Αμερική, που είναι χώρα μαγική και γιατροί μοναδικοί.

Ευτυχώς όμως γύρισε πίσω δυνατή για να αναλάβει και πάλι τον λαό της. Ευτυχώς, δεν μας αποκάλεσε πρόβατά της, αυτό το δικαίωμα το έχουν μόνον όσοι φοράνε πολύχρωμες κελεμπίες και κουβούκλια στο κεφάλι αξίας άνω των τριακοσίων χιλιάδων ευρώ κατά τεμάχιο.

Τουταυτόν έπραξε και ο σεβάσμιος Αρχιεπίσκοπός μας, έκοψε πέρα και σε τρείς ώρες νάτον στην Φρανκφούρτη. Στην αρχή είχε σκεφθεί να προσευχηθεί για την υγεία του στην Παναγία την Παντάνασα, μεγάλη η χάρη της, αλλά τελικά σκέφθηκε την πιθανότητα να ήταν εκνευρισμένη εκείνη την ημέρα με άγνωστα τα αποτελέσματα στις αιματολογικές εξετάσεις.

Άσε καϋμένε, Αλεμάνια και πάλι Αλεμάνια, οι άγιοι είναι για ελαφρές περιπτώσεις παθήσεων, για πυρετούς έως 38 και μισό, πέραν αυτού την ευθύνη έχουν τα νοσοκομεία ή ο Άγιος Πέτρος. Φτου φτου φτου φτου, χρονιάρα μέρα σήμερα.

Η Ντόρα πρέπει να γίνει μάθημα στον καθένα μας και  φάρος στη ζωή μας, να ζητάμε πάντα την ποιότητα. Αυτοί οι άνθρωποι  είναι γεννημένοι για μια ανώτερη ζωή, για την Αμερική.

Και όσον αφορά την Γαλλία για foie gras από διαλεχτή ράτσα πάπιας και schnitzel vienoua από κιλότο τράνς, μην δέχεστε άλλη ποιότητα κρέατος, ρωτήστε και τον Βουλευτή σας, θα σας το επιβεβαιώσει.

Στέλνουμε τις καλλίτερες ευχές μας στην Ντόρα και τις ευχαριστίες μας για την γνώση που μας έδωσε στην ριζική αντιμετώπιση των θεμάτων υγείας.

Φοίβος Ιωσήφ

Φοίβος Ιωσήφ

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 960 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.