Μην τολμήσετε αύξηση των συντάξεων (Χρονογράφημα του Φοίβου Ιωσήφ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Πέρασαν εκείνες οι ανεπανάληπτες ημέρες το ’80 με το χρήμα να ρέει στα παντελόνια μας όπως το αίμα των Ελλήνων στα ρείθρα των εθνικών οδών. Είχαμε χρήμα άφθονο και πληθωρικό, μπουζούκια μέχρι πρωίας και σοσιαλισμό όλο το εικοσιτετράωρο.

Και δουλειές είχαμε αλλά είναι γνωστόν ότι η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη και αποφασίσαμε να την μειώσουμε. Κλείσαμε όλα τα εργοστάσια με την βοήθεια του τότε Αμερικανοπoλωνού οικονομολόγου. Ούτε ένα δεν αφήσαμε ανοιχτό. Είχαμε βαρβάτον οικονομολόγο. Άκρα του τάφου σιωπή.

Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς τρώγαμε κρέας τρείς φορές την ημέρα έστω κι αν τα επιτόκια δανεισμού των επιχειρήσεων είχαν περάσει το 42%. Εμείς επιμέναμε, μια ζωή την είχαμε. Ναι, την είχαμε, αλλά τώρα δεν την έχουμε. Πάαπουου. Στην Δραπετσώνα και αλλαχού τώρα δεν έχουμε ζωή.

Αν θέλουμε να ζήσουμε θα το ξαναεπιχειρήσουμε στην Γερμανία και στην παγωμένη Σουηδία. Όλα καλά, αρκεί να υπάρχουν αυτές οι ισχυρές χώρες. Κάθε τρείς και πέντε παίρναμε αυξήσεις με την εμπνευσμένη αυτόματη τιμαριθμική προσαρμογή –ΑΤΑ. Ηρωική και πένθιμη.

Τα εργοστάσια έκλεισαν, οι σιδηροδρομικές γραμμές καταργήθηκαν χωρίς να γίνουν νέες χαράξεις, το μόνο νέο ήταν οι νεοπροσλαμβανόμενοι στον ΟΣΕ. Ύπουλος και ανθέλληνας ο σοσιαλιστής αρχηγός μας.

Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου ακόμη και σήμερα δεν παίρνουν χαμπάρι τι γίνεται έξω από την πόρτα τους. Το μόνο που καταλαβαίνουν είναι πως βλέπουν τα παιδιά τους αραιά και πού γιατί μαζί με τα πτυχία τους μετακόμισαν άλλοι προς το Κατάρ και άλλοι προς Κοπενχάγη.

Ακούω πως ο κ. Βρούτσης θέλει να προβεί στο ανοσιούργημα της αύξησης των συντάξεων. Το ίδιο έκανε παλαιότερα και ο σύζυγος της Μιμής. Έτσι μεγαλουργήσαμε και το τραίνο κάνει από την Θεσ/νίκη σήμερα μέχρι την Αλεξανδρούπολη περίπου εννέα ώρες. Μέση ωριαία ταχύτητα 38 χιλιόμετρα. Ο μεσαίωνας με τις ευλογίες των κυβερνήσεων. Είμαστε κάτω από τις ταχύτητες της Αμερικής τοu 1880!

Τα μισά μαγαζιά είναι ξενοίκιαστα αλλά το μόνο που μας λείπει είναι η αύξηση των συντάξεων για να ξενοικιαστούν και τα υπόλοιπα. Πράξη δόλια και υπονομευτική κατά του Ελληνικού κράτους. Το Δώριο της Μεσσηνίας έχει έναν τεράστιο σιδηροδρομικό σταθμό, τραίνο μόνον δεν πηγαίνει μέχρις εκεί.

Στην Κρήτη δεν υπάρχει διπλός αυτοκινητόδρομος και οι Κρητικοί σκοτώνονται καθημερινά σαν τα κουνούπια. Λάθος, σαν τις σκνίπες. Οι Τούρκοι μας απειλούν και τα δικά μας Miraz είναι παρκαρισμένα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών στα υπόστεγα.

Προτεραιότητά μας βέβαια οι συντάξεις. Οι παροχές των συντάξεων είναι σαν την χρήση της ινδικής κάνναβης, να μαστουρώνουμε και να μην καταλαβαίνουμε πως τα παιδιά  μας  καταλήγουν στην ξενιτιά. Αμερικανική μέθοδος με την κωδική ονομασία Andreas.  

Ο πατριωτισμός είναι πλέον πράξη φασιστική, δεν ξέρω αν ο εκτουρκισμός θα είναι πράξη δημοκρατική. Ας το επιχειρήσουμε, αφού δεν πετύχαμε με τον εκσοσιαλισμό της χώρας ας το επιχειρήσουμε με τον παντουρκισμό.

Φοίβος Ιωσήφ

Φοίβος Ιωσήφ

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.