Εξ αποστάσεως σεμινάριο μητρικού θηλασμού από το Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας, στο πλαίσιο της εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

«Μητρικός Θηλασμός: Ασπίδα προστασίας για το παιδί»

Στα πλαίσια του εορτασμού της Πανελλήνιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου), το Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για θέματα που αφορούν στην ισότητα των φύλων, τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών, πραγματοποιεί ενημερωτική εκδήλωση, υπό τη μορφή σεμιναρίου για νέες μητέρες ή εγκυμονούσες αλλά και για όποια γυναίκα ενδιαφέρεται να το παρακολουθήσει, με κεντρική εισηγήτρια την κα. Δέσποινα Καραγκούνη – Μαία και Ειδική Σύμβουλο Θηλασμού από το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου.

Το σεμινάριο διάρκειας 90’ λεπτών, για λόγους ασφαλείας και πρόληψης από τον ιό Covid-19, θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ.

Για τη συμμετοχή σας καλείστε να αποστείλετε email έως και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 στην ηλεκτρονική διεύθυνση symv.kentro.flo@gmail.com, με τα προσωπικά σας στοιχεία, ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή σας στο πρόγραμμα και να λάβετε τις απαραίτητες πληροφορίες (link, πρόγραμμα) για τη σύνδεση σας.

Πιο συγκεκριμένα στο email σας με αποστολή στην ηλεκτρονική διεύθυνση symv.kentro.flo@gmail.com, πρέπει να συμπεριλαμβάνονται τα εξής στοιχεία:

  • Ονοματεπώνυμο:
  • Ηλικία:
  • Αριθμός τέκνων:
  • Περιοχή κατοικίας:
  • Τηλέφωνο:
  • Email:

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις καλέστε στο Συμβουλευτικό Κέντρο, στο τηλέφωνο 23850.24081, ώρες 09:00-13:00.

αφίσα

Λίγα λόγια για την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Στη χώρα μας, από το 1996 έχει καθιερωθεί η πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου (1-7) ως η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, ενώ σε περισσότερες από 170 χώρες του κόσμου εορτάζεται την 1η εβδομάδα του Αυγούστου κάθε έτους.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού είναι: «Υποστηρίζουμε τον μητρικό θηλασμό για έναν πιο υγιή πλανήτη!».

Όπως αναφέρει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της ΠΚΜ, «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) και η UNICEF μαζί με την Παγκόσμια Συμμαχία για το Θηλασμό (World Alliance for Breastfeeding Action-WABA) είναι οι παγκόσμιοι υποστηρικτές της προώθησης του θηλασμού.

Το μητρικό γάλα είναι η φυσική πρώτη τροφή για μωρά, περιέχει όλη την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το βρέφος τους πρώτους μήνες της ζωής του και επί πλέον προάγει την αισθητηριακή και γνωστική ανάπτυξη και το προστατεύει από τις λοιμώξεις και τα χρόνια νοσήματα.

Είναι απόλυτα οικολογικό και δεν παράγει απορρίμματα. Τέλος, ο θηλασμός είναι το πρώτο εμβόλιο του νεογέννητου παρέχοντας έτοιμα αντισώματα και ενίσχυση ανοσίας.

Ενημερωτικά:

Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας* – Κοντόπουλου 49, Φλώρινα
Τ. 2385024081 – F. 2385024083
Email: symv.kentro.flo@gmail.com
Blog: http://womenaidflorina.blogspot.gr/
FB: https://www.facebook.com/symvouleutikokentroflorinas

*Συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 καιυπάγονται στον Άξονα Προτεραιότητας 10: «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης καικαταπολέμησης της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΚΤ)» του Ε.Π. «Δυτική Μακεδονία».

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 960 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.