Μια δωρεά που αδικήθηκε (του Κωσταντίνου Τζέκη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Πάνε τώρα δεκαεπτά χρόνια,  από τότε, που ο ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ Κώστας, εργολάβος από τη Φλώρινα, δείχνοντας ευαισθησία για τις αυξανόμενες ροές μεταναστών και την ανάγκη να εγκατασταθεί το νεοσύστατο τότε  Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης, στον Νέο Καύκασο, αποφάσισε, σε συνεργασία με  την Αστυνομία, που τότε την εκπροσωπούσα εγώ,  να επισκευασθεί το Σχολείο του Νέου Καυκάσου, που ήταν εγκαταλελειμμένο, ώστε να εγκατασταθεί εκεί το νεοσύστατο Τμήμα.

Ο Ασλανίδης, ξόδεψε, όσα χρειαζόταν, για να επισκευασθεί ή για να κυριολεκτούμε, να ανακατασκευασθεί εκ θεμελίων το κτίριο και να εξοπλισθεί, ποσό αξιοσέβαστο, ξεπερνώντας τα 20 εκατομμύρια δραχμές, χωρίς να υπολογισθούν οι εργατοώρες του προσωπικού του, αλλά και η επιτόπια δική του ενασχόληση.

Ταπεινό χρέος της Υπηρεσίας προς τον ευεργέτη της, αλλά και προς τη Φλώρινα ήταν η τοποθέτηση μιας πινακίδας, που ανέγραφε τα αυτονόητα.

Υπενθύμιζε στον επισκέπτη της Υπηρεσίας αυτής, αλλά και στο προσωπικό, που γεύονταν τις παροχές, ότι κάποιος οραματιστής και ευαίσθητος πολίτης, από την τσέπη του, χωρίς καμία επί πλέον αξίωση, πλήρωσε ευεργετώντας την τοπική κοινωνία, τέκνο της οποίας και είναι.

Τώρα, που πέρασαν τα χρόνια, ξεχάσθηκε η δωρεά και η πινακίδα κατέπεσε, τυχαίως;  Άλλοι, σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, αναγνωρίζοντας το τεράστιο ηθικό αλλά και υλικό ζήτημα της δωρεάς, προσφέρονται και χαρίζουν τις εγκαταστάσεις στους δωρητές, βαφτίζοντας τες, με το όνομα του δωρητή και άλλοι αποκαθηλώνουν τις πινακίδες, που αναφέρουν το όνομα του δωρητή.

Τι να πεις. Σημεία των καιρών; Μπορεί. Αγνωμοσύνη; Ίσως.

Ποτέ όμως δεν θα ξεχασθεί η δωρεά από εκείνους, που γνωρίζουν και αναγνωρίζουν το μέγεθος της ευεργεσίας.

Ζητώντας προσωπικά ταπεινά συγνώμη, για τη δική μου αγνωμοσύνη θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Ασλανίδη, έστω και καθυστερημένα, για την ενθουσιώδη προσφορά του και να παρακαλέσω τον τοπικό τύπο να δημοσιεύσει την επιστολή μου, ώστε να γίνει γνωστή μια δωρεά που μπορεί άδικα να ξεχασθεί .

Κωνσταντίνος Τζέκης
Αντιστράτηγος εα της ΕΛΑΣ.

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *