Μια Κυριακή! (μια ιστορία)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

-Μια Κυριακή ένας νέος ρώτησε έναν γέροντα γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι φτωχοί και άλλοι πλούσιοι, ο γέροντας αντί να απαντήσει του έδωσε ένα εισιτήριο να ταξιδέψει για όσες μέρες θέλει μέχρι να βρει μόνος την απάντηση.

-Την ίδια Κυριακή βρέθηκε σε ένα μεγάλο δρόμο όπου περνούσαν πολλοί, καθισμένος σε μια γωνία βλέπει έναν πλούσιο να περνά, την ώρα εκείνη του πέφτει το πορτοφόλι, αμέσως μετά περνά ένας πεζός βλέπει το πορτοφόλι σκύβει και το παίρνει.

-Μετά από λίγα λεπτά εμφανίζεται ένας ζητιάνος, κάθεται στο ίδιο μέρος να ξαποστάσει, ξαφνικά εμφανίζεται ο πλούσιος πέφτει πάνω του και λέει με θυμό «δωσ’ μου πίσω το πορτοφόλι είναι δικό μου».

-Ο ζητιάνος φοβισμένος λέει πως δεν βρήκε τίποτα, τότε ο πλούσιος άρχισε να τον δέρνει αλύπητα, ο νέος βλέποντας την σκηνή αναστατώθηκε διέκοψε το ταξίδι και επέστρεψε, ο γέροντας τον ρώτησε αν κατάλαβε γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι φτωχοί και άλλοι πλούσιοι.

-Ο νέος απάντησε: Η ζωή πήρε τα χρήματα από τον έναν και τα έδωσε στον άλλον, ταλαιπώρησε τον ζητιάνο και άφησε εμένα άφραγκο διότι δεν είχα το θάρρος να πάρω το πορτοφόλι αν και το είδα πρώτος.-

Κεντρική ιδέα: Το μυστικό της επιτυχίας στη ζωή είναι να είσαι έτοιμος να αρπάξεις την ευκαιρία όταν έρθει η ώρα.

Σπύρος Ηλιάδης

Σπύρος Α. ΗλιάδηςΔημοσιογράφος – Εκδότης
ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Αστική μη κερδοσκοπική ηλεκτρονική εφημερίδα

http://tovimatisgynaikas.blogspot.com/


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.